Politie Gelderland-Zuid

061113 Politie vraagt medewerking bij bestrijden illegaal vuurwerk

Regionaal, 13-11-2006 o De politie is weer van start gegaan met een vuurwerkteam. Het team is voor de hele regio Gelderland-Zuid werkzaam. Vanuit het politiebureau in Tiel wordt tot medio januari door acht rechercheurs gespeurd naar handelaren in en opslag van illegaal vuurwerk.

Het succes van het vuurwerkteam hangt mede af van de medewerking van het publiek. De politie verzoekt burgers te bellen wanneer zij vermoeden dat ergens sprake is van opslag of verkoop van illegaal vuurwerk. Door de aanpak van illegale handel en opslag probeert de politie met burgers, gevaarlijke situaties zoals opslag van vuurwerk in een woonwijk, tegen te gaan.

Partij vuurwerk aangetroffen
Woensdag 9 november werd door het team in Beuningen al een partij illegaal vuurwerk in beslag genomen. Via MMA was er melding gedaan van verkoop van illegaal vuurwerk. Tijdens het politieonderzoek werd in het pand ongeveer 80 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Een 37-jarige Beuningenaar is aangehouden en verhoord.

Verkooppunten
Legaal vuurwerk mag gekocht worden bij de erkende verkooppunten op 28, 29 en 30 december. Iedere gemeente heeft een lijst beschikbaar waarop de legale verkooppunten staan vermeld. Vervoer van legaal vuurwerk door particulieren is gedurende deze drie dagen toegestaan, tot een maximum van 10 kg. Afsteken van vuurwerk is alleen toegestaan vanaf 31 december 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Voor niet legaal vuurwerk geldt dat het in bezit hebben en afsteken strafbaar is. Dit geldt ook als het in een woning of pand opgeslagen is.
Het Openbaar Ministerie kan voor het in bezit hebben van illegaal vuurwerk boetes opleggen. Wanneer iemand betrapt wordt zal Justitie de hoogte van de boete bepalen.

Hebt u informatie? Bel dan de politie op telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem uw informatie melden aan meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 . (01)