Ingezonden persbericht


Persbericht

13 november 2006

Radware introduceert applicatieswitch met beste L7-prestaties en hoogste poortdichtheid

~ AS5 verbetert prestaties, betrouwbaarheid en veiligheid van applicaties met unieke drietraps architectuur ~

Radware (NASDAQ: RDWR), leverancier van intelligente oplossingen voor het beschikbaar maken van applicaties over IP, heeft een nieuwe hoogwaardige applicatieswitch geïntroduceerd. De AS5 is ontworpen om de prestaties van applicaties voor transactieverwerking, bedrijfscontinuïteit en productiviteit te verbeteren bij grote bedrijven en carriers. Door ondersteuning van extra functionaliteit en snellere netwerken is de AS5 ideaal voor consolidatie van datacenters.

De AS5 is gebaseerd op Radware's unieke drietraps architectuur. Op Laag 2 en Laag 3 gebruikt de nieuwe applicatieswitch de snelst beschikbare ASIC packet switching-technologie voor 10Gbps-connectiviteit, low latency switching en wide port density. Speciale Laag 4-7 netwerkprocessoren verzorgen de L4-7 flow classificatie, pakketmanipulatie en security pattern matching. Voor complexe L7-taken zoals configuratie, beheer, monitoring en rapportage worden hoogwaardige RISC-processoren ingezet.

"We introduceerden onze drietraps architectuur tweeëneenhalf jaar geleden om in te spelen op de prestatieproblemen die ontstaan doordat er steeds meer functies worden toegevoegd aan geïntegreerde architecturen", zegt Ab van der Meijden, Regional Sales Manager Nederland van Radware. "Met onze gelaagde benadering kunnen we snel de meest geavanceerde technologieën integreren voor elke laag. Hierdoor kunnen we moeiteloos de prestatie van onze platformen optimaliseren en zo de snelste L7-verwerking garanderen."

In lijn met de toenemende adoptie van breedbandnetwerken en een groeiend transactievolume ondersteunt Radware's AS5-platform ook veeleisende rich media-applicaties zoals IPTV, IMS (IP multimedia subsysteem) en interactieve diensten zoals VoIP en videoconferenties.

De enige transparante, schaalbare architectuur voor applicatie-intelligent netwerken De AS5 is specifiek ontworpen voor de netwerkomgevingen van grote organisaties en carriers. Het platform past op een intelligente manier het gedrag van het netwerk aan om een breed scala aan applicaties te ondersteunen en bedrijfsprocessen te optimaliseren. De introductie van de AS5 betekent een uitbreiding van Radware's reeks van schaalbare Application Delivery Platforms, zodat gebruikers een naadloos migratiepad hebben om meer capaciteit toe te voegen als hun omgeving daar om vraagt.

De AS5 verdubbelt de verwerkingscapaciteit van zijn voorganger, het AS4-platform, van 3Gbps naar 6Gbps. Daarnaast levert het de snelste L7-prestaties door het elimineren van blokkerende factoren met toegewijde netwerkprocessoren. Hierdoor kan de CPU geheel ingezet worden voor geïntegreerde real-time monitoring, complex L7-verkeersmanagement en load balancing, QoS-verkeersmodellering en bandbreedtebeheer, intrusion prevention en denial-of-service-bescherming.

De AS5 bevat:

* 2 x 10GE en 17 x 1GE-poorten

* Fast ASIC switching fabric met een 88Gps non-blocking backplane
* MPC 7448 1.7GHz CPU

* 4x800MHz netwerkprocessoren

* Interne bypass en dual powersupply

* Volledige compatibiliteit met netwerkstandaarden (VLAN tagging, VRRP)

De eerste producten die beschikbaar zijn op het AS5-platform zijn Radware's AppDirector 6000 en DefensePro 6000, respectievelijk bedoeld voor applicatielevering op grote server farms, en intrusion prevention en (D-)DoS-bescherming. Zoals alle Radware platformen wordt de AS5 beheerd door APSolute Insite, Radware's gecentraliseerde beheertool. Deze tool biedt gebruikers het gemak van het beheren van een virtueel geïntegreerde oplossing met het vermogen en de flexibiliteit van een schaalbare architectuur.

"Klanten zijn nieuwe technologieën aan het inzetten die IT in real-time laten reageren om te voldoen aan de bedrijfsbehoeften", zegt Lucinda Borovick, Director, Data Center Networks, IDC. "Radware reageert op deze trend door het leveren van een platform die de nieuwe hoge dichtheid van datacenters ondersteunt terwijl het applicaties beveiligt en optimaliseert."

(540 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Radware
Radware (NASDAQ:RDWR) is wereldwijd een toonaangevende leverancier van geïntegreerde oplossingen voor applicatielevering die volledige beschikbaarheid, maximale prestatie, en complete beveiliging garandeert van alle bedrijfskritische netwerkapplicaties. Met de Radware-oplossingen worden bewerkings-en schaalbaarheidskosten verminderd. Wereldwijd gebruiken meer dan 3.000 bedrijven en carriers Radware's intelligente applicatieswitches om de productiviteit te verhogen en de winstgevendheid te verbeteren. Door kritische applicatie-intelligentie toe te voegen aan IP-infrastructuur, worden netwerken beter toegankelijk voor specifieke bedrijfsprocessen. Radware's APSolute productreeks levert een complete set aan applicatiemogelijkheden op het gebied van front-end, toegang op locatie, en beveiliging om het netwerk applicatie-intelligent te maken. Hiermee worden zakelijke transacties sneller, betrouwbaarder, en veiliger. Ga voor meer informatie naar www.radware.com.

###

This press release may contain forward-looking statements that are subject to risks and uncertainties. Factors that could cause actual results to differ materially from these forward-looking statements include, but are not limited to, general business conditions in the Application Switching industry, changes in demand for Application Switching products, the timing and amount or cancellation of orders and other risks detailed from time to time in Radware's filings with the Securities and Exchange Commission, including Radware's Form 20-F.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Marisa Pumares van LEWIS, het IT PR bureau van Radware: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: marisap@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com