Arabische Europese Liga

Een kennismaking met Ibrahim Alloush

13 november, 2006 ; Posted 4 : 4 PM

In het westen krijgen met name de salafisten aandacht en worden alle secularisten onder liberalen geschaard. De werkelijkheid is echter anders en de Arabische nationalisten spelen een belangrijke rol in de strijd tegen imperialisme en het zionisme.

De Arabische nationalisten zijn sterk vertegenwoordigd in het maatschappelijk veld. Mensen als Abdel Bari Atwan , Abou Jahjah en vele anderen vormen het tegengewicht van het islamofobische westen en verdediging van de Arabische belangen.

De Arabische nationalisten van vandaag zijn zelfverzekerd, scherp en radicaal in de verdediging van universele beginselen. In het westen zijn ze omstreden en worden ze als islamisten in pak gezien, maar in de Arabische wereld zijn ze niet veilig voor vervolging en marteling. Zo is Ibrahim Alloush na uitspraken over de collaboratie van de Jordaanse regering in het gevang gezet.

Ibrahim Alloush is hoogleraar aan de Universiteit van Amman, journalist, columnist en nog veel meer. Zo is hij redacteur van de website, www.freearabvoice.org, waarin er wordt geschreven over de oorlog, democratie en Palestina. Alloush werkte gedurende zijn studietijd in Ohio en Oklahoma, Amerika, als pizzabezorger en schoonmaker. Op die universiteiten behaalde hij ook zijn academische titels.

Alloush heeft vaker opgetreden in BBC en Al Jazeera programmas. Met name zijn politieke analyses en activisme maken hem niet populair bij de Jordaanse autoriteiten.


©2005 Arab-European League - Standing for the Rights of the Arab and Moslem communities in Europe