Metaalunie

Nieuws
Persberichten

Studiemiddag Brandveilig Bouwen Nederland 17-7-2006

Hoe controleer je snel een gebouw op zijn bouwkundige brandveiligheid? Met die vraag worstelen controlerende instanties en gebouweigenaren. Leden van Brandveilig Bouwen Nederland presenteren 15 november 2006 de essentiële controlepunten tijdens een studiemiddag.

Na de brand in het cellencomplex op Schiphol is de kwaliteit van de bouwkundige preventie onderzocht. Dit onderzoek zou eerder moeten gebeuren om zo'n ramp te voorkomen! Daarom hebben specialisten van de brancheorganisatie Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) een aantal essentiële controlepunten opgesteld. Deze punten zijn er voor de volgende producten: industriële deuren, voetgangersdeuren, isolatiemateriaal, brandschermen, platen en blokken, coatings en doorvoeringen.

De controlepunten zijn speciaal bedoeld voor controlerende instanties en gebouweigenaren. Voor deze groep organiseert BBN op 15 november 2006 een studiemiddag over brandveiligheid. Tijdens deze dag worden de achtergronden en het gebruik van de controlepunten toegelicht.

Op het programma staan verder: aansprakelijkheidsrisico's bij brand; de ruimte tussen regelgeving en praktijk; hoe de brandweer omgaat met controles; en het belang van controle door brandweer en gebouweigenaar.

Preventiemedewerkers van brandweer, gebouw- en woningtoezicht en gebouweigenaren, evenals verzekeraars, architecten, aannemers en toeleveranciers van bouwmaterialen zijn op 15 november 2006 van harte welkom bij de Metaalunie in Nieuwegein.
Relaties van BBN-leden betalen EUR 90,-; anderen betalen EUR 175,-. Het programma begint om 12.00 uur en eindigt om 18.00 uur.

Aanmelden kan tot maandag 23 oktober 2006. Op onderstaand internetadres vindt u het aanmeldingsformulier voor de studiemiddag. Hier treft u ook informatie aan over het programma. Heeft u nog vragen, mail dan naar onderstaand e-mailadres en schrijf in de onderwerpregel `studiemiddag'.

BBN is de brancheorganisatie voor toeleveranciers van bouwkundige brandpreventie. De veertig leden leveren industriële deuren; voetgangersdeuren, vliesgevels en glas; brandschermen; verven; platen, blokken en isolatiemateriaal; doorvoeringen en brandvertragers.

Reageren: info@metaalunie.nl