Vliegende Hollanders - Science & Technology Summit 2006

Platform beta techniek

15 november 2006, 10.30 - 18.00 uur PASSENGER TERMINAL AMSTERDAM

Wetenschappers, bestuurders, onderwijzers, politici en heel veel jong talent praten over de toekomst van Nederland met onder anderen Minister Maria van der Hoeven audiovisueel kunstenaar Eboman, Rein Willems (Shell), Rita Verdonk (VVD), Joop Sistermans (Innovatie Platform), Karien van Gennip (staatssecretaris EZ), Nebahat Albayrak (PvdA), Robbert Dijkgraaf (UvA), Jacques Joosten (DSM), Marleen Stikker (Picnic 06/Waag Society), Margo Vliegenthart (MBO Raad), Kees van der Waaij (Unilever) en Marnix ten Kortenaar (oud-topschaatser/TU Delft). En er is een wetenschap- en technologieparade.

Op woensdag 15 november aanstaande vindt in Amsterdam Vliegende Hollanders - Science & Technology Summit 2006 plaats. Vanaf 10.30 uur is de Passenger Terminal Amsterdam het toneel van een keur aan programmaonderdelen, zoals publieksdebatten, colleges, spannende blind dates, beelden van de toekomst, Herfstgasten en een wetenschap- en technologieparade. De Volkskrant verzorgt het Kenniscafé en tijdschrift De Ingenieur het programmaboek.

Een blik op de toekomst van Nederland
Nederland timmert aan de weg in de wereld van kennis, innovatie en technologie. Om mee te doen in de top, in Europa en daarbuiten. Er is veel bereikt, maar het kan nog beter. Daarvoor maken we optimaal gebruik van kennis en ervaring en dragen we deze over op jongere generaties. Talent is van onschatbare waarde en krijgt meer dan ooit de ruimte. Tijdens Vliegende Hollanders presenteren deelnemers uit de top van de politiek, het onderwijs en bedrijfsleven hun uitdagingen en werpen een blik op de toekomst. Hun conclusies en doelstellingen leggen zij vast in een slotverklaring 'Koers op Talent'.

Programma
Iedereen levert zijn bijdrage: technologen en wetenschappers met baanbrekende ideeën, ondernemers met initiatief, bestuurders die mogelijkheden creëren, vooruitstrevende docenten en jong talent. Een greep uit het programma: audiovisueel kunstenaar Eboman, minister Maria van der Hoeven, Rein Willems en Arie Kraaijeveld openen op spectaculaire wijze de dag, theoretisch fysicus Robbert Dijkgraaf, astronoom Peter Barthel en minister Rita Verdonk worden aan de hand van film- en tv-fragmenten geïnterviewd, aan radicale ronde tafels schuiven bezoekers aan bij briljante en jonge wetenschappers en PvdA Kamerlid Nebahat Albayrak en CDA Kamerlid Mirjam Sterk geven hun visie op de toekomst van Nederland. Kortom, een spektakel van debatten, beelden, ontmoetingen en vertier. Er is voor ieder wat wils. Vliegende Hollanders is gratis toegankelijk voor iedereen, van jong tot oud. Meer over het programma en achtergrondinformatie staat op www.vliegendehollanders2006.nl.

Achtergrond
Vliegende Hollanders is een initiatief van Platform Bèta Techniek, dat wil zorgen voor goede beschikbaarheid van bètatechnici. Het doel: structureel 15% meer leerlingen en studenten in bètatechnisch onderwijs en een betere benutting van bestaand talent in bedrijven en onderzoeksinstellingen. Om haar ambities te verwezenlijken is het Platform op alle fronten actief, van het basisonderwijs tot aan het hoger onderwijs en de arbeidsmarkt.


Noot voor de redactie,