Diversiteit als winstmaker

Diversiteitsmanagement

Diversiteit als winstmaker voor mkb-ondernemers
op 15 november in het Business Center NBC in Nieuwegein

De mkb-werkgever die allochtone Nederlanders in dienst neemt, haalt tegelijkertijd waardevolle kennis in huis over nieuwe klantgroepen en afzetmarkten. Met deze talenten komt de ondernemer creatief en flexibel tot nieuwe producten en diensten, waardoor het bedrijf beter presteert. Diversiteit als winstmaker dus. Diversiteit als winstmaker is de naam van het dynamische evenement voor mkb-werkgevers in midden Nederland. Zij ontvangen praktijkinformatie en doe-het-zelf tips over de inzet van een nieuwe succesfactor: allochtone medewerkers, in samenwerking met collega s van Hollandse oorsprong. Mkb-ondernemers en hun adviseurs uit de provincie Utrecht en wijde omgeving zijn woensdag 15 november van harte welkom in het Businesscenter NBC in Nieuwegein. Vanaf 14.00 uur horen zij wat divers personeel betekent voor het eigen bedrijf. En hoe zij dit als werkgever en ondernemer goed aanpakken. Als klap op de vuurpijl maken mkb-ers met een vacature serieus kennis met allochtone werkzoekende kandidaten die vooraf zijn geselecteerd naar behoefte van de vacaturehouder. Tot slot is er veel informatie te krijgen over financieel voordeel in dit verband.

Het gratis mkb-evenement Diversiteit als winstmaker is een aanbod van organisaties met Utrechtse contacten en ervaring in personele zaken: Div, het Landelijk Netwerk Diversiteits-management, het Servicepunt Hoger Opgeleide Allochtonen, CWI-vestigingen in de Utrechtse regio, MKB Midden Nederland, de Kamer van Koophandel Utrecht, VNO-NCW Midden, het Kenniscentrum Handel en Sovov, adviesbureau voor arbeidsmarkt en personeelsvraagstukken.

Mkb-werkgevers in midden Nederland die een vacature willen vervullen met allochtone talenten, zijn goed af op dit evenement. Wie een vacature met functieprofiel aanmeldt, heeft op het evenement (of mogelijk eerder) een eerste gesprek met geschikte kandidaten. Deze zijn inzetbaar op hoge, middelbare en eenvoudige functies in mkb-bedrijven. Deze talenten zijn in reactie op het geleverde functieprofiel geselecteerd door het Servicepunt Hoger Opgeleide Allochtonen en enkele CWI s in de regio. Werkgevers in andere delen van het land worden zo mogelijk ook gematched met kandidaat-werknemers, op iets langere termijn. Div en haar partners zorgen voor tips, handreikingen en praktische workshops voor succesvol ondernemen, juist vanwege het divers samengesteld personeel. Verder ontvangen mkb-ers hier actuele informatie over financiële voordelen, verbonden aan het aannemen van divers personeel.
Op het evenement vertellen collega-ondernemers hoe zij zelf in hun bedrijf werken met divers personeel en welk succes ermee bereikt is. Deelnemers gaan met hen in workshops aan het werk om de kneepjes onder de knie te krijgen. De geslaagde voorbeelden komen van de ict-dienstverlener Solutions Gallery, de Rabobank, supermarkt Albert Heyn en Macori Consult, bureau voor advies en training in diversiteitszaken.

Inschrijven, alleen voor mkb-werkgevers en hun adviseurs, via info@div-management.nl. Op www.div-management.nl vindt men het programma, details over de workshops en de routebeschrijving voor het NBC.

Informatie bij Div, projectleider Frans Malten, in kantooruren T 020 3452302, buiten kantooruren 06 108 16 417 en fmalten@div-management.nl