Gemeente Den Helder


01-11-2006 ONDERWIJS BEWEEGT OP 15 NOVEMBER: LEERLINGEN VRIJ

Ze hebben lekker een dagje extra vrij, alle kinderen die in Den Helder naar school gaan. Hun leerkrachten zijn woensdag 15 november namelijk niet op school aanwezig. Die nemen dan deel aan een studiedag voor alle leerkrachten in het primair en voortgezet onderwijs in Den Helder. En daar profiteren uiteindelijk de leerlingen weer van.

Onderwijs in Beweging, dat is de titel die de studiedag heeft meegekregen. Want net als onze veranderende samenleving biedt het onderwijsvak altijd nieuwe ideeën, inzichten, ontwikkelingen, theorieën en technieken. Uiteraard is het belangrijk dat daarbij het kind centraal staat. Dat is ook het belangrijkste gemeenschappelijke doel dat we in Den Helder hebben: het onderwijs nog beter te laten aansluiten bij de interesses en talenten van de leerlingen. Het draait dan ook om het belang van de kinderen tijdens deze unieke bijeenkomst. Uniek, omdat het de eerste keer is in Den Helder dat leerkrachten vanaf groep 1 uit het primair onderwijs tot en met de leerkrachten uit de hoogste klassen van het voortgezet onderwijs tijdens een studiedag elkaar ontmoeten.

Kennis en informatie
De deelnemers kunnen die dag diverse workshops volgen die raakvlakken hebben met het thema. Ze gaan onder meer over (cyber)pesten, de beroepskwaliteit van de leerkrachten, dans, muziek en theater in het onderwijs, het zelf maken van een website, bewegingsonderwijs en het signaleren van gebruiksmiddelen als alcohol en drugs. Daarnaast is er een informatiemarkt waaraan tal van organisaties deelnemen. Onderwijs in Beweging is georganiseerd door de
Onderwijsadviescommissie. De Groene Poolster, Triade, Sportservice Den Helder en de Onderwijsbegeleidingsdienst Noordwest hebben bijgedragen aan de organisatie van de workshops. En ook een aantal leerlingen laten zich niet onbetuigd: zij dragen bij aan de catering voor 800 personen.