Technische Universiteit Delft

Was God ook een ingenieur?
02 november 2006 door SG

Studium Generale - Harvard professor en filosoof Philip Clayton is te gast in Delft bij Motiv en Studium Generale. Clayton vindt de discussie over Intelligent Design, die stelt dat de wereld zoals wij die kennen bedacht moet zijn door een intelligente schepper, een gruwel.

15 november 2006 | 20:15 uur
plaats: Speakers, Burgwal 45 t/m 49, 2611 GG Delft

door Philip Clayton en Henk Barendregt

Hij gaat uit van het begrip `Emergence'. Juist ingenieurs, zegt hij, moeten erg gecharmeerd zijn van dit begrip, omdat hun werk niet anders is dan dingen in het bestaan roepen waarvan men de functie en de bijwerkingen nog niet weet. Zou er een discussie kunnen worden gevoerd of de intelligentie van God die van een ingenieur zou moeten zijn? Alles lijkt er immers op te wijzen dat de mens meer en meer een homo technicus aan het worden is. Zou dat dan de richting zijn waarin onze schepping convergeert?
Na een openingslezing door Clayton en een reactie daarop van hoogleraar wiskunde Henk Barendregt gaan beide sprekers met elkaar en met het publiek in discussie. Barendregt, die naast Spinozaprijswinnaar ook Boeddhist is, zal het Christelijk geïnspireerde gedachtegoed van Clayton aan een nadere analyse onderwerpen. De wereld is op zoek naar antwoorden op de belangrijkste zijnsvragen. Langzamerhand lijken ook `harde wetenschappers' zich met de discussie te bemoeien. Kost voor ingenieurs dus.

Toegang gratis en geen aanmelding nodig

Meer informatie?www.sg.tudelft.nl