Nieuwe sloot in Arnhem-Zuid voor betere waterafvoer (07-11-2006)

Informatie-avond op 15 november

Op woensdagavond 15 november organiseert Waterschap Rivierenland een inloopavond over de aanleg van een nieuwe sloot in de wijk De Laar in Arnhem-Zuid. Deze is nodig om regenwater af te voeren naar De Linge. Op die manier voorkomen we wateroverlast en houden we droge voeten, ook bij hevige buien.

De sloot komt in de groenstrook langs het Ravensteinpad. Iedereen die meer wil weten over de plannen, is op 15 november tussen 19.30 en 21.00 uur van harte welkom in de Baroniezaal van Sport- en Ontmoetingscentrum De Laar West aan de Brabantweg 115 in Arnhem. Medewerkers van het waterschap vertellen over het voorlopig ontwerp en zijn benieuwd naar de reacties van omwonenden en andere geĂŻnteresseerden. Op 12 december volgt een tweede informatie-avond over het definitieve ontwerp.

Ruimte voor water
Het ontwerp voor een nieuwe sloot aan het Ravensteinpad is het resultaat van een onderzoek dat Waterschap Rivierenland samen met de gemeente Arnhem afgelopen zomer heeft verricht in De Laar. Extra ruimte voor water is nodig om goed voorbereid te zijn op hevige buien. Doordat het klimaat verandert, zullen we hiermee in de toekomst vaker te maken krijgen. Het waterschap zorgt ervoor dat de sloot op een veilige manier in de woonomgeving past. Bovendien wordt hij zo ingericht dat er een gunstig leefklimaat ontstaat voor planten en dieren. Dat ziet er niet alleen aantrekkelijk uit, maar het zorgt ook voor een betere waterkwaliteit.