Ingezonden persbericht


infowarroom op campagne

infowarroom is een programmaserie voor mediakritiek en beeldanalyse. Op toegankelijke wijze en in een ontspannen setting wordt commentaar gegeven en analyse geleverd bij de dagelijkse (inter-)nationale massamedia die ons omgeven.

Tijdens de eerste aflevering van een nieuwe internationale serie, beschouwt de infowarroom de wetmatigheden van de gemedieerde verkiezingsstrijd. Dat ze niet zonder elkaar kunnen is duidelijk, maar welke rol spelen de media nu eigenlijk in de verkiezingen en welke rol spelen de verkiezingen in de media?

Over campagnestrategieën, geslagen honden, onbetrouwbare oogopslagen en over& de kiezer.

In gesprek met campagnevoerders:

Jaap de Bruijn (GroenLinks), Jef Wolters (VVD) en Daan Zuijderduijn (Lijst vijf Fortuyn).

en met:

Hans Wansink (politiek commentator de Volkskrant), Ewart van der Horst (eindredacteur De Wereld Draait Door), Harm Taselaar (hoofdredacteur RTL Nieuws), Tijl Rood (eindredacteur columns fok.nl)

Onder leiding van Martijn de Greve

Verder:

> Liesbeth Hermans (Radboud Universiteit) analyseert verkiezingsspots door de jaren heen

> Jan Teurlings (Mediastudies, UvA) ageert over politiek in de media

> Maud Adriaans (ASCoR) legt het verband tussen politieke berichtgeving en cynische kiezers

> Menno van der Veen (filosoof, jurist, columnist NRC Next) opent de avond met een strategische analyse van het eerder die avond uitgezonden lijsttrekkersdebat

15 november 2006

De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10

Aanvang | 20.30 uur

Entree | gratis

Live | ook live te volgen op www.debalie.nl/live

infowarroom biedt mediakritiek en beeldanalyse van de dominante beeldcultuur. Temidden van een overdaad aan beelden wordt duiding gezocht bij de culturele en sociale betekenis van het beeld.

Naast Amsterdam duikt de infowarroom dit seizoen ook op in België, Engeland en Bulgarije. Zie voor meer informatie www.infowarroom.org en voor live streams vanaf alle locaties: www.debalie.nl/live