Deventer moordzaak zitting Hoge Raad op woensdag 15 november 11.00 uur

Tijdens de zitting van de Hoge Raad in deze zaak (met rolnr. 02057/06) zal mr. G.G.J. Knoops het in juli 2006 door hem ingediende herzieningsverzoek mondeling toelichten.

Met het oog op de belangstelling voor deze zaak wordt de pers verzocht om zich voor het bijwonen van deze zitting aan te melden bij ondergetekende, voor maandag 13 november 16.00 uur.

Dit geldt voor zowel audio-visuele media, inclusief fotografen, als schrijvende pers.
Aan de hand van de aanmeldingen wordt er voor gezorgd dat de pers een behoorlijke plek krijgt in de grote zittingzaal van de Hoge Raad. Mocht dit niet mogelijk zijn vanwege een te groot aantal aanmeldingen, dan zullen wij eventueel moeten terugvallen op een pouleregeling.

Tijdens de zitting kunnen opnames worden gemaakt van de binnenkomst van de Hoge Raad en de opening van de zitting. Daarna dienen beeld- en geluidopname apparatuur (incl. foto camera's) te worden uitgezet tot de zitting zal zijn gesloten. Het vertrek van de Hoge Raad uit de zittingzaal mag weer wel worden opgenomen.

De orde tijdens de zitting mag niet verstoord worden door mobiele telefoons, deze moeten uit staan en er mag niet worden rondgelopen, ook niet met camera's. Na afloop van de zitting is voor diegenen die dat wensen ruimte beschikbaar in de hal op de begane grond voor het maken van interviews.

De aanmelding dient in te houden:

- naam van de omroep waarvoor men zich meldt, met contactpersoon en telefoonnummer

- namen van de personen die aanwezig zullen zijn
- vermelding: TV / radio / fotograaf / schrijvende pers

De pers dient op woensdag 15 november tussen 10.00 en 10.30 uur aanwezig te zijn, ingang Kazernestraat 52, Den Haag. Het is de bedoeling dat de pers haar plaats in de grote zittingzaal zal kunnen innemen en apparatuur zal kunnen klaar zetten, voordat het publiek naar binnen gaat.
Als u later dan 10.30 uur aankomt, is waarschijnlijk uw plaats bezet.

Praktisch punt:
In de Kazernestraat kan niet geparkeerd worden, althans niet op het voorplein van de Hoge Raad, vanwege werkzaamheden aan het gebouw. U dient dus ook daarmee rekening te houden qua tijd. Bovendien is de Kazernestraat, door werkzaamheden in de Parkstraat en op de Kneuterdijk, slecht bereikbaar per auto.
Indien u toch voor de deur apparatuur wilt uitladen, kunt u de Kazernestraat bereiken door vanaf de Mauritskade de Willemstraat in te rijden (hier is de rijrichting tijdelijk veranderd) en aan het einde van de Willemstraat linksaf de Kazernestraat in te rijden.

Den Haag, 8 november 2006
mw. mr. E. Hartogs, griffier
tel. 070 - 3611236


Bron: Hoge Raad der Nederlanden
Datum actualiteit: 8 november 2006 Naar boven