Vereniging FME-CWM

Programma

Programma FME-jaarcongres, woensdag 15 november 2006

13.45 uur Ontvangst leden (en hun eventuele partners) in Hart van Holland in Nijkerk, met koffie- en theebuffet
14.15 - 14.45 uur Besloten ledenvergadering *
14.45 - 15.00 uur Pauze
15.00 - 17.00 uur Congres
17.00 uur Borrel met dinerbuffet


* Alleen toegankelijk voor de lidbedrijven en eventuele partners

Congres
Gastspreker is Drs. Gerrit Zalm, minister van Financiën. Hem is verzocht als staatsman zijn visie te geven op de internationale concurrentie en de rol van de overheid hierbij. Welke veranderingen neemt hij waar in de verhouding tussen bedrijfsleven en overheid? Welke dilemmas spelen voor de overheid bij het stimuleren van de concurrentiepositie van de industrie? Welke oplossingen ziet hij? Minister Zalm zal na zijn speech met de ondernemers in de zaal in discussie gaan.

Zes ondernemers delen in een documentaire hun ervaringen, kansen, belemmeringen en hoe die te omzeilen en ze geven hun visie op het thema grenzeloos concurreren.

Jan Kamminga zal als FME-voorzitter stilstaan bij de concurrentiemogelijkheden van de Nederlandse technologische industrie en de rol die de overheid hierbij zou moeten spelen.

Dr. Peter Reichsmann, voormalig adviseur van onder andere de Duitse regering, heeft een bijzondere kijk ontwikkeld op de concurrentieverhoudingen in de wereld en neemt de positie van Nederland in het bijzonder onder de loep.

In het FME-magazine Metalektro Profiel van november 2006 kunt u meer lezen over het congres en de sprekers.

Alle rechten voorbehouden aan de Vereniging FME-CWM