Gemeente Soest

Nationale Boomfeestdag 2006

Datum: 09/11/2006

Prijs Nationale Boomfeestdag 2006

Scholieren van CBS de Werveling helpen mee aan het groenrenovatieplan Harperpad-Luytenaarpad

Op 15 november 2006 gaan ongeveer 30 leerlingen uit groep 7 van basisschool de Werveling struiken planten bij het Harperpad in Soest. De leerlingen hebben deze plantactiviteit als prijs gewonnen tijdens de Boomfeestdag 2006. De Boomfeestdagactiviteit wordt in Soest jaarlijks georganiseerd door milieucentrum de Kwekerij (gemeente Soest).

Nationale Boomfeestdag

Elk jaar wordt landelijk, vaak op de derde woensdag in maart, de Nationale Boomfeestdag gevierd. Soest besteedt al vanaf de jaren zestig aandacht aan deze bijzondere dag waarop de aandacht voor bomen centraal staat. De laatste 5 jaar wordt er in Soest op deze dag niet meer geplant, maar organiseren we op de bewuste dag een Bomen-opdrachtenpad. Dit pad wordt georganiseerd en uitgezet door medewerkers van milieucentrum de Kwekerij in het prachtige natuurgebied Laag Hees.

In 2006 hebben 11 groepen van 9 basisscholen uit Soest meegedaan aan dit Bomen-opdrachtenpad. Het thema van de Nationale Boomfeestdag 2006 was 'Bomen en spelen'. Alle deelnemende groepen hebben na afloop van het Bomenpad spelletjes bedacht die je met een groep kinderen leuk kan doen rondom bomen. De spelletjes zijn gejureerd door de wethouder milieu en de medewerkers van het milieucentrum.

Groep 6 van basisschool de Werveling had de leukste, beste en leerzaamste spelletjes bedacht. Deze groep, inmiddels groep 7, mag als winnaar op 15 november 2006 struiken en heesters planten en daarmee meewerken aan het renovatieplan Harperpad-Luytenaarpad in Soest.

© 2004-2006 Gemeente Soest - Disclaimer