Ministerie lnv

http://www.minlnv.nl

9 november 2006

Persuitnodiging natura 2000

Woensdag 15 november ondertekent minister Veerman van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit het ontwerp-aanwijzingsbesluit van de eerste Natura 2000 gebieden. Met de aanwijzing van Natura 2000 gebieden krijgt Nederland een nieuwe categorie beschermde natuurgebieden. Binnen Natura 2000 worden specifieke soorten en natuurtypen beschermd. Dit waarborgt een zorgvuldige afweging van het gebruik van deze natuurgebieden. Natura 2000 vormt een stevig fundament voor het behoud en het herstel van waardevolle natuur in Nederland.

Tijdens een minisymposium wordt gesproken over de steeds grotere rol van terreinbeheerders en provincies. Naast minister Veerman spreken ook dhr. Beukema, algemeen directeur van het IPO en dhr. Jonker, algemeen directeur van Duinwaterbedrijf Zuid- Holland.

Het symposium vindt plaats tussen 16.00 en 18.00 uur in een Natura 2000 gebied, Meijendel, bij Duinwaterbedrijf Zuid-Holland aan de Pompstationsweg 351 te Den Haag.

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd dit symposium bij te wonen. Een geldig legitimatiebewijs is verplicht om toegang tot het terrein te krijgen! Graag aanmelden bij Simone Braun tel 070-3784513 of via e-mail s.e.braun@minlnv.nl

NOOT voor de redactie (