Ingezonden persbericht


Persbericht 3FM - 10 november

Frans Bauer gaat rappen voor 3FM Serious Request

Frans Bauer, Ali B., Lange Frans en Baas B. gaan woensdag 15 november de studio in om samen een rap op te nemen ten bate van 3FM Serious Request. Giel Beelen bracht de artiesten bij elkaar nadat Frans Bauer voor het eerst een freestyle deed in het 3FM ochtendprogramma GIEL.

"Ik vond dat Frans Bauer eens een keer iets anders moest doen. Lange Frans voelde dat aan en Bauer wilde graag eens iets doen met Ali B., omdat zijn kinderen daar fan van zijn. Dus die combi was snel bedacht", aldus Giel Beelen.

Baas B. maakt de beat van de nieuwe song en Lange Frans en Ali B. de tekst. De titel van het nummer is nog niet bekend. In het programma GIEL (elke werkdag van 6 tot 9 op 3FM) zal de rap voor het eerst worden gedraaid, daarna kan iedereen de plaat downloaden via de 3FM site. De opbrengst daarvan gaat naar het doel van 3FM Serious Request 2007; hulp aan de slachtoffers van landmijnen.

3FM Serious Request
Met 3FM SERIOUS REQUEST zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een specifiek goed doel. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio midden in Utrecht. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live-radio. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over het goede doel. De dj's roepen iedereen op om geld te doneren en daarbij worden bijzondere initiatieven gewaardeerd. In 2004, het eerste jaar, haalde 3FM SERIOUS REQUEST E 915.955,- op voor de vluchtelingen in Darfur. In 2005 bedroeg het eindbedrag voor de ontheemde kinderen in Congo E 1.203.549,-. Het Ministerie voor Ontwikkelingssamenwerking doneerde daarnaast E 1.000.000,-. Voor 3FM SERIOUS REQUEST 2006 is het doel: hulpverlening aan slachtoffers van landmijnen en steun aan het voorlichtingsprogramma van het Rode Kruis. De slogan: 30.000.000 landmijnen, daar kun je niet omheen.

http://download.omroep.nl/vara/radio/giel/20061103-fransbauerlangefransalib-giel3fm.mp3

Zie voor de verantwoording van Serious Request 2005: www.3fm.nl