Gemeente Harlingen

Startnotitie milieu effect rapportage Reststoffen Energiecentrale 13-11-2006
Gedeputeerde Staten van Fryslân hebben van Omrin de startnotitie m.e.r. Reststoffen Energiecentrale Harlingen ontvangen. Het gaat om een voornemen een installatie op te richten voor de thermische conversie van middelcalorische afvalstoffen op/aan de Industriehaven (havenbekken) te Harlingen, op een bedrijfseconomisch en milieuhygiënisch verantwoorde wijze. Alvorens besluiten kunnen worden genomen voor de uitvoering van de beoogde activiteit moet er een milieueffectrapport (m.e.r.) worden gemaakt .

Het m.e.r. is bedoeld voor het (uit milieuoogpunt) ondersteunen van de besluitvorming. Voor het opstellen van het m.e.r. moeten wij richtlijnen vaststellen. Deze richtlijnen geven aan wat er in het m.e.r. moet komen.

De startnotitie en de overige stukken die van belang zijn liggen vanaf 15 november t/m 27 december 2006 ter inzage in het:
* Provinsjehûs, op werkdagen van 9 tot 16 uur (graag vooraf kontakt opnemen);

* Gemeentehuis in Harlingen Harlingen, elke werkdag van 8 tot 12.30 uur, donderdag van 14 tot 18 uur.

Reacties
Schriftelijk: Wij stellen u hierbij in de gelegenheid opmerkingen te maken, die kunnen bijdragen aan onze richtlijnen. Detailinformatie over het voornemen is te vinden in de Startnotitie m.e.r. Reststoffen Energiecentrale Harlingen. U kunt uw opmerkingen over de startnotitie sturen naar Gedeputeerde Staten van Fryslân. Het indienen van opmerkingen kan tot en met 27 december 2006.

Mondeling: Op 18 december 2006 zal Omrin nader toelichten in Zalencentrum Trebol, Zuidoostersingel 1 te Harlingen, aanvang 19.30 uur.

Relevante dossier
Harlingen voorkeurslocatie voor reststoffenenergiecentrale Omrin
Alle gerelateerde nieuwsberichten Alle gerelateerde nieuwsberichten