Zorgverzekeraar vgz

http://www.vgz.nl

Persuitnodiging: Wat is de gezondste partij van Nederland?

Zorgverzekeraar VGZ test op woensdag 15 november van 10.00 tot 14.00 uur de gezondheid van onze volksvertegenwoordigers. Tijdens een inloopsessie op Het Plein in Den Haag krijgt politiek Nederland de kans om te laten zien hoe fit ze zijn. Onder het motto 'een gezonde geest hoort in een gezond lichaam', testen artsen van de Keurcompany, een onderdeel van Arboned, de lichamelijke gesteldheid van huidige en wellicht toekomstige kamerleden.

VGZ hecht veel waarde aan een goede gezondheid van haar verzekerden en wil daarom onder de aandacht brengen hoe - wellicht met een paar eenvoudige aanpassingen in levenstijl - de gezondheid bevorderd kan worden. Bewegen onze volksvertegenwoordigers bijvoorbeeld wel genoeg? Eten ze gezond? En hoe is het met hun stressgevoeligheid? Tijdens de test wordt gekeken naar hartslag, bloeddruk, glucose, BMI (Body Mass Index), buikomvang, vetpercentage en cholesterol. Bovendien wordt er een inspanningstest afgenomen; wie legt in 3 minuten de meeste meters af per hometrainer? Op deze onderdelen kunnen de deelnemers punten behalen, dit wordt gedeeld door het aantal deelnemers. De partij die het hoogste scoort verdient het predikaat Gezondste Partij van Nederland.

Vanuit de verschillende politieke partijen is volop interesse getoond om langs te komen, uiteraard mede ingegeven door de steeds spannender wordende verkiezingsstrijd. Inmiddels hebben een flink aantal vertegenwoordigers zich ook al op voorhand aangemeld (onder andere Maxime Verhagen (CDA), Wim van de Camp (CDA), Frank Heemskerk (PvdA) en Stef Blok (VVD).)

Uit een opiniepeiling van De Volkskrant in september bleek dat de kiezer koopkracht én de kwaliteit van de gezondheidszorg de belangrijkste items vindt. Daar moeten politieke partijen zich met name voor inzetten. Zorgverzekeraar VGZ is het daar volledig mee eens, maar zit niet stil. Door heldere en zakelijke afspraken te maken met zorgverleners verhogen we nog steeds de kwaliteit van de zorg. Tegelijkertijd wordt ook de verzekerde op zijn eigen verantwoordelijkheid gewezen. Het is nog steeds het beste om niet ziek te worden. VGZ ontplooit daartoe verschillende gezondheidsbevorderende initiatieven. Vanaf volgend jaar wordt bovendien in elke aanvullende verzekering standaard de Gezond Leven bodytest opgenomen.

Hierbij nodig ik u van harte uit om de langs te komen op Het Plein in Den Haag, op 15 november aanstaande tussen 10.00 uur en 14.00 uur. Ik zou het op prijs stellen als u vooraf even laat weten of u van de uitnodiging gebruik maakt.

Met vriendelijke groet,

Zorgverzekeraar VGZ
Bert Rensen
Woordvoerder
Tel: (024) 343 67 45/(06) 51 63 57 28
E-mail: bert.rensen@vgziza.nl