Provincie Groningen

provinciehuis Tentoonstelling Politiek in prent 2005 in provinciehuis 13 november 2006

Vanaf woensdag 15 november a.s. tot en met vrijdag 22 december 2006 is in de gang van de vide van het provinciehuis in Groningen (Sint Jansstraat 4) de tentoonstelling Politiek in prent 2005 te zien. Deze reizende expositie toont de beste in de Nederlandse pers verschenen politieke spotprenten van vorig jaar.

Politiek in prent: winnaar van de Inktspotprijs 2005 Joep Bertrams

Er zijn weer vele tekenaars van de landelijke en regionale pers geselecteerd. Daaronder bekende namen zoals Peter van Straaten, Jos Collignon, Fokke en Sukke, Stefan Verwey, Frits Müller, Fritz Behrendt, Tom Janssen en Len Munnik. En de Groningse tekenaars Pluis (Eric van der Wal) en Nico Visscher. De tentoonstelling is geopend op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur en gratis toegankelijk.

De geselecteerde tekeningen geven een goed beeld van de binnen- en buitenlandse gebeurtenissen van 2005. Gevoel van dreiging in de samenleving, van terreur, de vogelgriep en de groeiende criminaliteit domineren Politiek in prent 2005. Verder onder meer aandacht voor de orkaan Katrina en de EU-grondwet.

Voor meer achtergrondinformatie over de tekenaars kijk op www.pers-en-prent.nl

13 november 2006