Gemeente Westvoorne

Deutsch

Extra commissievergadering woensdag 15 november 2006

Woensdagavond op 15 november is een extra commissievergadering gepland over het voorkeursrecht Stuifakker in De Merel, aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur

Enig onderwerp van de vergadering is de planvorming voor het gebied Stuifakker.

Ten behoeve van sanering van het verspreid liggend glas in Westvoorne, worden plannen ontwikkeld voor woningbouw in het gebied 'Stuifakker' in Rockanje. Om ongewenste ontwikkelingen te voorkomen is enige tijd geleden op het gehele gebied 'Stuifakker' een voorkeursrecht gevestigd. Indertijd is toegezegd dat dit voorkeursrecht voor het gehele gebied kan worden opgeheven, zodra duidelijk is voor welk deel van het gebied het voorkeursrecht noodzakelijk is en van toepassing blijft.

De afgelopen maanden heeft landschapsarchitect Cuijpers hard gewerkt aan de ontwikkeling van plannen. Deze landschapsarchitect zal zijn visie op een mogelijke ontwikkeling van het gebied Stuifakker aan de commissieleden presenteren. Voor deze presentatie zijn alle raadsleden uitgenodigd. Ook alle belanghebbenden bewoners en overige belanghebbenden hebben persoonlijk een uitnodiging ontvangen.

Ook u wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.