Gemeente Zoetermeer

Ondertekening eerste Gigameercontracten

Twee Zoetermeerse bedrijven, TARQ Information Technology en Verdonck, Klooster & Associates (VKA) tekenen op 15 november de eerste Gigameercontracten met de aanbieders van Gigameeraansluitingen. TARQ neemt een aansluiting af bij FastFiber en Verdonck, Klooster & Associates bij KPN.

Met de aansluiting op Gigameer breidt TARQ het dienstenportfolio voor haar relaties verder uit, zegt Robbert Willems, algemeen directeur van TARQ Information Technology. De diensten die we relaties bieden zoals eenvoudig beheer van complete netwerken (Managed Services), online backup-diensten en IP Telefonie vragen om grote bandbreedte. Met Gigameer kunnen we hier nog beter op inspelen. TARQ is een toonaangevende aanbieder van leveranciersonafhankelijke ICT-oplossingen en diensten.

Directeur Wim Schimmel van Verdonck, Klooster & Associates licht toe waarom zijn bureau kiest voor Gigameer: Wij zijn een onafhankelijk adviesbureau met ruime ervaring op het snijvlak van strategie, procesinrichting en ICT in de publieke sector. Daarbij past een ontwikkeling als Gigameer uitstekend. De toename in het gebruik van digitale communicatie en opslag heeft ons doen besluiten Gigameer in te zetten. Hiermee faciliteren wij een toekomstbestendige infrastructuur tussen onze mobiele medewerkers en klantrelaties.

Gigameer is het initiatief van de gemeente Zoetermeer. Wethouder Economische Zaken en ICT Bé Emmens is dan ook erg blij met deze eerste ondertekeningen. Het doet me deugd dat twee voor Zoetermeer belangrijke bedrijven kiezen voor Gigameer. Ik verwacht dat dit een olievlekwerking oplevert en dat steeds meer Zoetermeerse bedrijven zullen volgen en kiezen voor dit open netwerk. Het is tenslotte een impuls voor de bedrijvigheid in Zoetermeer én een stimulans voor vernieuwingen in het ICT-dienstenaanbod. Gigameer is uitermate interessant voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf en voor non-profitinstellingen.

Gigameer, snel en innovatief

Gigameer is het open netwerk dat Zoetermeerse bedrijven en instellingen hoogwaardige breedbandverbindingen levert. Met deze voorziening kunnen de ondernemers in Zoetermeer sneller, goedkoper en beter gebruik maken van ICT-diensten die door andere ondernemers aangeboden worden. Hiermee kunnen de gebruikers kosten besparen en omzet verhogen.

Voor meer informatie over Gigameer kunt u kijken op www.gigameer.nl.