Gemeente Zoetermeer

Voetjes van de vloer met wethouder Frank Speel

Wethouder Frank Speel gaat op woensdag 15 november in het verzorgingshuis Buytenhaghe samen met de ouderen met de voetjes van de vloer. In alle verzorgingshuizen in Zoetermeer organiseert De ZorgRing die week extra bewegingsactiviteiten voor ouderen.

Voldoende lichaamsbeweging draagt bij aan een goede gezondheid. Dat geldt ook voor ouderen in het verzorgingshuis. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen tot op zeer hoge leeftijd spierkracht en uithoudingsvermogen kunnen trainen.

De mogelijkheid om te kunnen bewegen, is essentieel voor een goede kwaliteit van leven. Dit heeft direct betrekking op de zelfredzaamheid, zowel binnen- als buitenshuis. Het verlies van mobiliteit is voor veel ouderen een groot probleem. Dit beïnvloedt alle dagelijkse bezigheden en kan leiden tot minder sociale contacten. Bovendien kan het de kans op vallen vergroten. Ouderen die meer bewegen, hebben minder kans op vallen.

De gemeente voert samen met een aantal instellingen uit Zoetermeer de campagne Zoetermeer steeds gezonder. De ZorgRing is een van die organisaties. De Beweegweek past goed in de campagne, omdat ouderen met deze actie op een aangename manier leren meer te gaan bewegen. Daarmee verbeteren zij hun gezondheid. Dat is de reden dat de gemeente deze actie van harte ondersteunt.

Meer informatie over de campagne is te vinden op www.zoetermeer.nl. Kijk onder gemeentelijke dienstverlening, gezondheid en zorg.