Rijksuniversiteit Groningen

Film: Lost Horizon

Datum: 15 november 2006

Prachtig, groots opgezet Hollywood-melodrama van Frank Capra. China 1935: het land is in de greep van de revolutie en westerlingen die niet per se in het land moeten blijven, maken dat ze wegkomen. Terwijl horden bandieten het vliegveld innemen, weet nog één vliegtuig met een klein groepje vluchtelingen te ontkomen. Maar gered is het gezelschap allerminst. Het vliegtuig blijkt gekaapt en als de kerosine opraakt, stort het neer op de Tibetaanse Hoogvlakte. De overlevenden worden opgevangen door de mysterieuze Chang die het gezelschap wegleidt over de bergen naar de Shangri-la-vallei. Lost Horizon kostte studio Columbia bijna de kop en het had niet veel gescheeld of de film had alleen nog bestaan in een - voor Capra onaanvaardbare - versie van anderhalf uur. Kort geleden werd Lost Horizon tot zijn bijna oorspronkelijke lengte gerestaureerd.

Met een inleiding door journalist en publicist Gawie Keyser. Keyser schrijft over film en populaire cultuur in De Groene Amsterdammer. Recent verscheen zijn boek Encyclopedie van de Populaire Cultuur.

Datum en tijd

woensdag 15 november, 20.00 uur

Spreker

Inleiding door Gawie Keyser

Titel

Film: Lost Horizon

Serie

Najaarsklassiekers

Organisatie

Studium Generale Groningen/Images

Plaats

Filmtheater Images, Poelestraat 30, Groningen

Informatie

Studium Generale Groningen, tel. (050) 363 5594, www.rug.nl/studium U verandert van portal . Kaarten verkrijgbaar bij Images