Gemeente Amersfoort

Persbericht/persuitnodiging

Afdeling Communicatie

nummer: 237

datum: 14 november 2006

Amersfoort doet mee aan Geoweek

De gemeente Amersfoort doet mee aan de landelijke Geoweek. Op woensdag 15 november maken scholieren van basisschool De Wingerd kennis met landmeten. In het Brouwerplantsoen krijgen ze uitleg over NAP-hoogtemetingen en hoe satellieten worden gebruikt om alles buiten precies vast te leggen.

In de Geoweek slaan wetenschap, bedrijfsleven en het aardrijkskundeonderwijs de handen ineen om scholieren al vroeg kennis te laten maken met het boeiende werk in de geo-informatiesector. In heel Nederland kunnen scholieren op 'expeditie' bij verschillende bedrijven en instellingen om te zien en ervaren wat geo-informatie precies inhoudt.

De afdeling Geo-informatie van de gemeente ontvangt 28 scholieren van basisschool De Wingerd voor een expeditie in het Brouwerplantsoen. Deze expeditie bestaat uit twee delen. Eerst gaan de scholieren in groepjes via een spel een stuk land inmeten. Wethouder Arriën Kruyt doet ook mee met deze oefening. Daarmee leren ze hoe een landkaart ontstaat. Tijdens het tweede deel in het stadhuis zien ze hun meetresultaten in de computer. Dan wordt ook bekend wie van hen het meest precies is geweest.

Persuitnodiging: U bent van harte uitgenodigd bij deze expeditie aanwezig te zijn. Het begint om 9.10 uur in het Brouwerplantsoen achter het stadhuis.

Informatie: Anke Hendriks, communicatieadviseur, (033) 469 42 09, 06 55 12 12 84, as.hendriks@amersfoort.nl Voor meer informatie zie ook www.geoweek.nl.


---- --