Unie KBO overhandigt ouderenmanifest bij Willem Drees monument

Unie kbo

Unie KBO overhandigt 'ouderenmeetlat' en manifest bij Willem Drees Monument

Namens de Unie KBO, met zo'n 300.000 leden de grootste ouderenorganisatie van Nederland, overhandigt voorzitter José van Gorp op woensdag 15 november 2006 een speciale meetlat aan de oudste kandidaat-Kamerleden van CDA, PVDA, VVD en SP. Met behulp van deze één meter grote 'ouderenmeetlat' en een bijbehorend manifest met zes speerpunten, worden de kandidaten in staat gesteld om na de verkiezingen het regeerakkoord te 'meten' op ouderenvriendelijk beleid. De overhandiging vindt om 13.00 uur plaats bij het Willem Drees Monument aan de Hofweg in Den Haag. De actie duurt ongeveer 10 minuten.

De betreffende verkiezingskandidaten zijn Ans Willemse (69) van het CDA, Eelke van der Veen (60) van de PvdA, Fons Luijben (64) van de SP en Edith Schippers (42) van de VVD. Deze laatste neemt de plaats in van het oudste VVD kandidaat-Kamerlid Willibrord van Beek (57), die verhinderd is.

De actie is tevens het einde van een 'rijdend' verkiezingsdebat in een touringcar op de route van s'-Hertogenbosch naar het Tweede Kamergebouw in Den Haag. Het debat tussen kamerleden en vertegenwoordigers van de Unie KBO begint om 11.00 uur voor de deur van de Unie KBO. De volgende thema's worden besproken: vergrijzing, gezondheidszorg, de achterblijvende koopkracht van 65-plussers, arbeidsdeelname van 50-plussers en gratis openbaar vervoer voor ouderen.

------------