Gemeente Leeuwarden

Feestelijke opening digitaal loket in Stadshal

De hal van het Stadskantoor in Leeuwarden is woensdag 15 november tussen 16.00 en 18.00 uur het toneel van de officiële opening van het vernieuwde digitaal loket van de gemeente Leeuwarden. Om 16.15 uur zal wethouder Marco Florijn (publieke dienstverlening) de starthandeling verrichten samen met de zes Leeuwarder kinderen die in de promotiecampagne figureren. In de campagne verbeelden de Leeuwarder jongeren de toekomstige gebruikers van het digitaal loket. Zij groeien op met het internet en de mogelijkheid om via dit medium met de overheid te communiceren.

Het digitaal loket heeft de afgelopen maanden een ware metamorfose ondergaan. Niet alleen de opzet is vernieuwd, maar ook de mogelijkheden zijn uitgebreid. Zo is het nu mogelijk via internet meldingen te doen over een losse stoeptegel, een kapotte lantaarnpaal of andere vormen van overlast in de woon- en leefomgeving. Daarnaast kan via het loket een afspraak gemaakt worden om bijvoorbeeld een paspoort of rijbewijs aan te vragen. Binnenkort komen nog meer diensten via www.leeuwarden.nl beschikbaar en kan een burger ook via de eigen persoonlijke internetpagina verschillende zaken met de gemeente regelen.

Tijdens de opening zijn ongeveer 25 jongens en meisjes van elf tot dertien jaar aanwezig. Zij hebben meegedaan aan de fotoshoots die uiteindelijk dé zes gezichten voor de promotiecampagne hebben opgeleverd. Deze foto's zijn te bewonderen op een kleine tentoonstelling. Na afloop is het mogelijk om vragen te stellen aan wethouder Marco Florijn, projectleider Syds Post en natuurlijk de sterren uit de promotiecampagne.


---

Voor meer informatie over het digitaal loket of de opening kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden, 058 - 233 4002.