Provincie Drenthe

Aanmelden kandidaten Culturele Prijs van Drenthe 2007 14 Nov 2006 Inwoners van de provincie Drenthe kunnen van 15 november 2006 tot en met 26 januari 2007 personen of initiatieven aanmelden, waarvan zij denken dat die de Culturele Prijs van Drenthe 2007 verdienen. De Drentse culturele prijs wordt iedere drie jaar toegekend aan een individu of instelling die zich op cultureel gebied voor Drenthe op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt. De prijs bestaat naast waardering, uit een geldbedrag van EUR 10.000 en een bronzen legpenning. Het college van GS zal de winnaar kiezen uit een drietal officieel genomineerden.

Daarbij wordt vooral gekeken naar de kwaliteit van het werk, hoe inspirerend dit werk is en wat de culturele en sociale betekenis ervan is voor de provincie Drenthe. Werk uit iedere kunstdiscipline komt in aanmerking zoals muziek, literatuur, dans, beeldende kunst en architectuur. De laatste prijs is in 2004 uitgereikt aan de literair historicus Henk Nijkeuter.

Op 23 juni 2007 zal het provinciale bestuur de Culturele Prijs van Drenthe uitreiken.

Adviescommissie

Het college van GS laat zich bij zijn keuze adviseren door een deskundige adviescommissie onder leiding van de heer A.R. Naarding. In de commissie zitten nog zeven leden, te weten:

* de heer P.K. Niekerk (alg. lid op het gebied van muziek)
* de heer G. Meijer (alg. lid op het gebied van de letteren)
* mevrouw M. Hoekman (alg. lid op het gebied van beeldende kunst en vormgeving)

* mevrouw W. de Kleine (alg. lid op het gebied van (landschaps)architectuur en stedenbouw)

* de heer F.M. Drukker (alg. lid op het gebied van de jongerencultuur)

* de heer M.R. Pastoor (alg. lid op het gebied van de podiumkunsten, in het bijzonder theater)

* de heer S.B. Dekker (alg. lid op het gebied van de Drentse cultuur)

Aanmelden

Aanmeldingen kunnen tot uiterlijk 26 januari 2007 via www.cultureleprijs.drenthe.nl ingediend worden. Op de website is alle actuele informatie over de Culturele Prijs van Drenthe 2007 te vinden. Het is ook mogelijk een aanmeldingsformulier aan te vragen bij de provincie.