Provincie Zeeland


Geluidsscherm langs de Bernhardweg bij Nieuwdorp

Vanaf woensdag 15 november tot begin december moet verkeer vanuit de Westerscheldetunnel richting Middelburg rekening houden met wegwerkzaamheden langs de Bernhardweg bij Nieuwdorp.

De provincie Zeeland werkt dan aan de verlenging van de geluidswal langs de Bernhardweg. In het najaar van 2005 moesten de werk-zaamheden aan deze geluidswal stopgezet worden in verband met de ligging van een grote watertransportleiding ten noorden van de Havenweg. Op de plaats waar de watertransportleiding de weg kruist, komt nu een uit houten delen opgebouwd geluidsscherm over een lengte van 30 meter. In het verlengde hiervan wordt over een lengte van 60 meter een geluidswal aangelegd. Ook komt er een geleiderail over een lengte van 600 meter langs de Bernhardweg, langs het gedeelte waar de geluidswal is aangelegd.

Omleiding

Tijdens de werkzaamheden tussen 08.00 uur en 17.00 uur is één weghelft afgesloten voor het doorgaande verkeer vanuit de Westerscheldetunnel richting Middelburg. Het verkeer wordt omgeleid via de Frankrijkweg, Europaweg en Engelandweg.

Ingrid de Kubber, persbericht nr. 202/2006, 14 november 2006, telefoon 0118-631824.