Gemeente Hilversum

Uitbreiding fietsenstalling station Noord

14 november 2006
ProRail breidt de onbewaakte fietsenstalling bij het station Hilversum Noord uit. Na de ombouw heeft de stalling ruimte voor 128 fietsplaatsen. Nu zijn dat er 48. Daarnaast worden vanwege onderbezetting veertien fietskluizen verwijderd en herplaatst op station Hillegom. In de nieuwe situatie zijn er 32 fietskluizen.

In de onbewaakte fietsenstalling kunnen reizigers hun fiets makkelijk en veilig stallen. In de stalling is veel ruimte tussen de klemmen, zodat ook fietsen met bijvoorbeeld brede sturen of fietstassen goed gestald kunnen worden. De rekken bieden ook meer mogelijkheden om fietsen vast te zetten met kabel- of beugelsloten.

De uitbreiding van de fietsenstalling in Hilversum-Noord is onderdeel van het project 'Ruimte voor de Fiets'. Een project waarbij ProRail fietsenstallingen op stations vernieuwt en uitbreidt. Overal wordt hetzelfde type rekken en kluizen geplaatst. Inmiddels zijn ruim 250 nieuwe stallingen in Nederland gebouwd. ProRail verwacht met de nieuwe fietsenstalling het gebruik van de fiets van en naar het station te stimuleren. Nu al komt bijna 30% van de treinreizigers op de fiets naar het station.