Gemeente Hilversum

Voorlopig Ontwerp Lage Naarderweg e.o.

14 november 2006
Burgemeester en wethouders hebben deze week het Voorlopig Ontwerp Lage Naarderweg e.o. vrijgegeven voor inspraak.
In 2007 wordt de herinrichting van de Lage Naarderweg, tussen de Koninginneweg en de nieuwe rotonde bij de ingang van het MediaPark gerealiseerd. Tegelijkertijd wordt de rijrichting van de Naarderstraat omgedraaid en wordt een fietspad aangelegd langs het spoor. Deze maatregelen zijn nodig om het openbaar vervoer tussen het Centraal Station en het MediaPark te verbeteren. De maatregelen maken deel uit van het Integraal Bereikbaarheidsplan Hilversum e.o, dat wordt uitgevoerd om een betere bereikbaarheid van het MediaPark mogelijk te maken.

Tussen het centrum van Hilversum c.q. het Centraal Station en het MediaPark worden bestaande busvoorzieningen geoptimaliseerd en worden extra pendelbussen ingezet. Deze pendelbussen moeten m.i.v. de nieuwe dienstregeling voor 2008, eind 2007 in gebruik worden genomen. De pendelbussen moeten, volgens de afspraken tussen de IBP-partners, een hoogwaardig karakter krijgen. Dit betekent een zo direct mogelijke verbinding met zo weinig mogelijke verstoring voor het busverkeer. Daarom wordt voor fietsers een vrijliggend fietspad langs het spoor aangelegd. Bestemmingfietsers voor de Lage Naarderweg kunnen gebruik maken van een gecombineerd pad voor fietsers en voetgangers ter plaatse van de huidige voetpaden. Ten behoeve van de prioritering van de busdiensten wordt het kruispunt Lage Naarderweg / Koninginneweg van verkeerslichten voorzien.

Inspraakavond
De inspraakavond over het Voorlopig Ontwerp Lage Naarderweg e.o. wordt gehouden op woensdag 13 december om 20.30 uur in de ruimte van Het Leger des Heils aan de Bussumerstraat 27a. Het ontwerp ligt vanaf 15 november ter inzage bij de afdeling Publiekszaken in de Burgerleeskamer, Melkpad 26. De termijn voor schriftelijke reacties sluit op dinsdag 26 december 2006.

Procedure/uitvoering
Naar verwachting zal de raadscommissie Verkeer en Buurt in zijn vergadering van februari 2007 het Definitief Ontwerp voorgelegd krijgen.
Volgens de planning start de uitvoering van deze werkzaamheden in het voorjaar van 2007 en worden ze in het najaar 2007 afgerond.