Gemeente Leeuwarden

NLP: college, doorbreek impasse wijkpanel Vlietzone

Bron: Nieuwe Leeuwarder Partij (15-11-2006) Schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leeuwarden volgens artikel 41, eerste lid 1 van het reglement van orde gemeenteraad, ingediend door J. Stoelinga namens de fractie van de Nieuwe Leeuwarder Partij. Leeuwarden: 14 november '06

Geacht college,

Uit de media mochten wij vernemen dat het Wijkpanel Vlietzone en Stichting Vlietvaardig, ten gevolge van de gang van zaken rond de vestiging van de Medicinale drugsverstrekking unit van de VNN aan het Zuidvliet, het vertrouwen in de gemeente heeft opgezegd. En hebben besloten tot nader order de samenwerking en het overleg met de gemeente Leeuwarden op te schorten. Tevens zullen zij geen plannen indienen in het kader van het "DOEN" project. (Feestelijk gestart zaterdag 8 november ll.)

Hoewel wij ons veel kunnen voorstellen bij de gevoelens die leven in de buurt en dus ook bij het wijkpanel, betreuren wij het ten zeerste dat men tot dit besluit is gekomen. Daar ons inziens problemen alleen opgelost kunnen worden door een open en eerlijke communicatie, hoe moeilijk deze soms ook blijkt te zijn. Echter wij zijn ook van mening dat er door het college op onzorgvuldige wijze is omgegaan met deze materie en zij onvolledige informatie heeft verstrekt, zo is tot op heden volstrekt onduidelijk welke alternatieve locaties onderzocht zijn, waarom er niet is gekozen voor een combi met de dagopvang/gebruiksruimte aan de Zuidergrachtswal. Waarom er niet in een vroegtijdig stadium op z'n minst overleg is gepleegd met vertegenwoordigers van de betrokken buurt/wijk. Wij achten het onze plicht ons inspanningen te getroosten om tot een oplossing in de ontstane impasse te geraken, met name daar de buurt/wijk nu dubbel de dupe dreigt te worden door het mislopen van subsidiegelden uit het project DOEN.

Onze vragen aan het college:


* Is het college op de hoogte van de ontstane situatie en het standpunt van het wijkpanel Vlietzone?
* Zo ja, op welke wijze en wanneer denkt het college hierover in contact te treden met betrokkenen?
* Hoe denkt het college de ontstane impasse te kunnen doorbreken?
* Het wijkpanel zegt niet te zullen participeren in het project DOEN, welke consequenties heeft dit voor deze wijk/buurt en hoe denkt het college dit te voorkomen?
* Heeft het niet meedoen mogelijk consequenties voor het gehele project en hoogte van de subsidie ?
* Zo ja, wat zijn deze consequenties?
* Is er bij de speurtocht naar een vestigingsplaats ook gedacht aan de combinatie met de op de Zuidergrachtswal aanwezige dagopvang/gebruiksruimte?

* Zo nee, waarom niet?

* Zo ja, wat is de reden dat hier niet voor gekozen is?

Wij vertrouwen erop dat onze vragen binnen de daarvoor gestelde termijnen door u beantwoord zullen worden,

Met vriendelijke groet,
J.M.M. Stoelinga, raadslid NLP