Gemeente Exaten


Belbustaxi wordt Regiotaxi Limburg

De Belbustaxi is collectief vervoer bestemd voor mensen met een indicatie op grond van de Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG) en voor mensen van 65 jaar en ouder. Een WVG-indicatie krijgt iemand met aantoonbare beperkingen als gevolg van ziekte of gebrek, waardoor hij of zij niet met het openbaar vervoer kan reizen.

Het totale openbaar vervoer (ook het collectief vervoer) is door de provincie Limburg aanbesteed. Dit betekent dat u vanaf 10 december 2006 geen gebruik meer kunt maken van de Belbustaxi. Hiervoor in de plaats komt vanaf 10 december 2006 Regiotaxi Limburg.

Wat is de Regiotaxi Limburg?

Sinds december 2006 is Veolia Transport Nederland de aanbieder van drie vormen van openbaar vervoer in Limburg. Veolia is verantwoordelijk voor:


1. een aantal treinlijnen;


2. de busdiensten in Limburg;


3. de Regiotaxi Limburg.

Als u gebruik maakt van Regiotaxi Limburg wordt u vervoerd in een 8-persoonsbus, een rolstoelbus of een taxi.

Voor wie is Regiotaxi Limburg?

Regiotaxi Limburg vormt een onderdeel van het openbaar vervoersysteem van Limburg. Regiotaxi Limburg is bedoeld voor iedereen, van jong tot oud en goed of slecht ter been, die om welke reden dan ook van deur tot deur wil worden gebracht. Daarnaast is Regiotaxi Limburg ook zeer geschikt voor mensen met een WVG-indicatie voor aangepast vervoer. Voor deze laatste groep gelden gereduceerde tarieven.

Wat kost de Regiotaxi Limburg?

Reizigers met een WVG-indicatie betalen 0,45 per OV-zone (openbaar vervoerzone). De Regiotaxi hanteert dezelfde zonering als het openbaar vervoer. U kunt maximaal 5 zones reizen. Reist u meer dan 5 zones, dan betaalt u vanaf 10 december 7,50 per extra zone per voertuig, ongeacht het aantal reizigers. Voor reizigers zonder WVG-indicatie wordt de OV-zoneprijs 1,40. De mensen die 65 jaar en ouder zijn en gebruik maken van de huidige belbustaxi betalen eveneens dit tarief. Bovenop de zones wordt een opstapzone gerekend, net als bij het openbaar vervoer.

Wanneer rijdt de Regiotaxi Limburg?

De Regiotaxi Limburg kent de volgende openingstijden:


- maandag tot en met donderdag: van 06.00 24.00 uur


- vrijdag: van 06.00 01.00 uur


- zaterdag, zon- en feestdagen: van 07.00 01.00 uur

Waar kunt u met de Regiotaxi Limburg komen?

Vanaf uw herkomstadres kunt u maximaal vijf zones reizen. Voor WVG-geïndiceerden is het mogelijk om tegen het tarief van 0,45 per zone bijzondere bestemmingen te bereiken. Deze bijzondere bestemmingen zijn de ziekenhuizen en stations in Roermond, Weert en Venlo. Een voorwaarde is wel dat uw rit moet beginnen en eindigen in Limburg. Wanneer u telefonisch uw reis reserveert krijgt u indien van toepassing een gratis reisadvies. Het zou immers kunnen zijn dat een gewone busdienst van Veolia voor u net zo gemakkelijk is, maar wel voordeliger.

Hoe kunt u gebruik maken van Regiotaxi Limburg?

Gebruik maken van Regiotaxi Limburg is simpel: wanneer u weet dat u gebruik wilt maken van Regiotaxi Limburg, kunt u een rit bestellen op telefoonnummer 0909-0699. Dit moet minimaal een uur van te voren. U vertelt de telefonist wanneer u wilt reizen en waar u heen wilt. De Regiotaxi staat maximaal een kwartier eerder of later dan het afgesproken tijdstip bij u voor de deur. Regiotaxi Limburg verzorgt gecombineerd vervoer. Dat betekent dat u samen met anderen in een bus of taxi wordt vervoerd. De extra reistijd die verband houdt met het ophalen of afzetten van de andere reizigers mag maximaal 30 minuten bedragen.

Meer informatie?
Als u vragen hebt kunt u gerust contact met de gemeente opnemen. Dit kan telefonisch of u kunt elke werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur naar het gemeentehuis komen. Ook kunt u contact opnemen met het projectbureau Regiotaxi Noord- en Midden-Limburg, (077)-4738111.