Vereniging Woortblind geeft stemadvies

Woortblind

PERSBERICHT (woensdag 15 november 2006)

Gezien het onacceptabel politiek geharrewar rond de vergoeding van de diagnose en behandeling van dyslexie, heeft 'Woortblind' besloten een stemadvies aan haar leden te doen uitgaan. 'Woortblind' wil kamerleden in de commissies voor volksgezondheid en onderwijs, die afmaken waar de politiek ooit aan begonnen is. De invoering van het nieuwe zorgstelsel en geruzie om budgetten tussen onderwijs en volksgezondheid, maken zorgbehoevende kinderen 'het kind van de rekening'.

Het stemadvies
Voor dyslectici (mensen met dyslexie) in Nederland staan in de komende kabinetsperiode een aantal belangrijke beslissingen op de agenda. De belangrijkste zijn: Het opnemen in de basis verzekering van de dyslexiediagnose Het goed regelen van dyslexiezorg en de kosten daarvan tussen onderwijs en gezondheidszorg

Dyslectische volwassenen
Dan is er nog het issue van dyslectische volwassenen en hun problematiek. Hiervoor is nog helemaal niets op de rails gezet. Geen onderzoek, geen begeleiding en geen behandeling. Laat staan een vorm van budget in een zorgverzekering. Wij als 'Woortblind' willen daar in de komende regeerperiode wat aan gaan doen. U kunt ons daarbij helpen met uw stemgedrag.

Het is in het belang van dyslectische mensen in Nederland dat de juiste mensen in de kamer komen en blijven. Kamerleden die iets voor dyslectici kunnen betekenen in de komende regeringsperiode.

De drie grote partijen CDA, PVDA en VVD hebben (kandidaat)kamerleden die zich inzetten voor onze zaak. Fenna Vergeer van de SP stopt er helaas mee alsook Ursi Lambrechts (D66). Groen Links heeft zich nog niet laten horen als het om dyslexie gaat. De Christen Unie wel, maar heeft geen duidelijke kandidaten die zich er voor inzetten.

Als u dyslectisch bent en wilt dat uw belangen optimaal worden vertegenwoordigd, én u wilt op een van de onderstaande partijen stemmen, stem dan op één van de volgende kamerkandidaten:

CDA: Ine Aasted-Madsen-Van Stiphout, plaats 51
PVDA:Margot Kraneveldt-Van der Veen, plaats 36
VVD: Marcel Lücht, plaats 44 of Anouchka van Miltenburg, plaats 12 SP: Jasper Van Dijk, plaats 13
D66: Fatma Koser Kaya, plaats 6

Zorg voor de belangen van dyslectici en stem op één van de bovenstaande kamerleden!

Inlichtingen : Vereniging Woortblind, Oudegracht 36, 3511 AP Utrecht Mr. C.J. van de Velde, voorzitter
Telefoon 06-53236875
E-mail : voorzitter@woortblind.nl
www.woortblind.nl