Politie Groningen

Woensdag 15 november 2006

Provincie Groningen, 15-11-2006

Groningen: fietsster gewond na val

Een 70-jarige fietsster uit Groningen is dinsdagmiddag op de Hereweg in haar woonplaats gewond geraakt bij een val van haar fiets. Een 17-jarige fietsster uit Haren raakte het slachtoffer licht toen zij de vrouw uit Groningen passeerde. De 70-jarige Groningse schrok hier van en kwam vervolgens ten val. Een ambulance heeft haar voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis. De politie maakt een registratie.

Groningen: getuigenoproep straatroof

De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof op het parkeerterrein tussen de oude en de nieuwe Ikea aan de Sontweg op zaterdag 11 november. Een 28-jarige vrouw uit Drachten liep rond 10.30 uur op het parkeerterrein, in de richting van de nieuwe Ikea, toen zij werd aangevallen door een nog onbekende man. Hij pakte de tas van de vrouw en sloeg haar met de paraplu van het slachtoffer. Vervolgens rent de man richting de nieuwe Ikea. Rond het tijdstip van de straatroof waren diverse mensen aanwezig bij de ingang van de nieuwe Ikea.

De verdachte heeft een lichtgetinte huidskleur, wordt geschat op ca. 27 jaar, heeft kort krullend haar en droeg een donkere jas. Op het moment dat de vrouw werd beroofd, reed een grijze personenauto met daarin twee personen langs. Mogelijk dat deze personen iets gezien hebben. Mensen die getuige zijn geweest of meer informatie hebben over het incident, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Zuidbroek: 120 auto-katalysatoren gestolen

Een 38-jarige man uit Zuidbroek heeft maandagmiddag aangifte gedaan van diefstal van 120 auto-katalysatoren. De katalysatoren zijn vermoedelijk in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 november uit een bedrijfsloods aan de Industrieweg in Zuidbroek gestolen. De waarde van de buit bedraagt ongeveer 8000 euro. De politie stelt een onderzoek in.

Garmerwolde: zonder rijbewijs met alcohol

De politie heeft dinsdagavond een 37-jarige automobilist uit Delfzijl van de weg gehaald. De man reed over de Rijksweg in Garmerwolde. Bij controle bleek hij geen rijbewijs te hebben en bovendien onder invloed van 1,7 promille alcohol. De politie maakt proces-verbaal op.

Wildervank: man gewond bij aanrijding

Een 32-jarige man uit Wildervank is dinsdagmiddag op de Apollolaan in zijn woonplaats gewond geraakt. De man kreeg geen voorrang van een 81-jarige automobiliste uit Veendam die vanaf de C.W. Lubbenstraat kwam. De man is met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Aduard, Evert Harm Woltersweg: aantal geregistreerde voertuigen: 354, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Delfzijl, Zwet: aantal geregistreerde voertuigen: 1330, aantal overtredingen: 90, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.