Politie Haaglanden

Persberichten 15 november

Haaglanden, 15-11-2006

Politie zoekt getuigen beroving koerier
Den Haag - Tijdens het bezorgen van een pakketje op de Wassenaarsweg, werd dinsdag 14 november rond 11.15 uur een 21-jarige Hagenaar bijna beroofd van zijn navigatiesysteem. Het slachtoffer liep naar de achterzijde van de bestelbus met het apparaat in zijn broekzak, toen hij twee onbekende mannen aan zag komen lopen. De mannen spraken hem aan en vroegen hem zijn navigatiesysteem af te geven. Toen het slachtoffer hierop niet inging werd hij enkele malen geslagen. De verdachten renden vervolgens weg zonder buit. Signalement van de twee mannen; twee getinte personen, ongeveer 1.80 lang, ±23 jaar. Waarvan één een zwarte regenjas droeg en de andere droeg een wit baseballpetje. Getuigen kunnen contact opnemen met de recherche van politiebureau Overbosch via: 0900 - 8844.

Drie aanhoudingen na diefstal Letters Palace Promenade Den Haag Nabij de entree van de Palace Promenade aan de Gevers Deynootweg werden dinsdag 14 november om 02.00 uur drie Hagenaars (20 tot 24 jaar) aangehouden. De mannen trachtten enkele reclame letters die boven de ingang waren bevestigd weg te nemen. Een getuige alarmeerde de politie en die de verdachten wist te achterhalen. De vandalen kregen een proces-verbaal

Verkeerscontroles
Den Haag - De politie hield dinsdag 14 november diverse verkeerscontroles.
Tussen 08.30 - 12.30 uur een snelheidscontrole op de Bezuidenhoutseweg. Hier werden 1089 voertuigen gecontroleerd, waarvan 189 een proces-verbaal kregen voor het overschrijden van de maximum snelheid. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 96 km,/u, waar 50 km/u is toegestaan.

Twaalf bonnen bij fietsverlichtingscontrole
Den Haag Bij een verlichtingscontrole op dinsdag 14 november tussen 19.00 - 20.00 uur op het George Maduroplein kregen twaalf fietsers een bekeuring voor het fietsen zonder licht.

Gebroken knie na aanrijding
Den Haag - Een 35-jarige Haagse automobilist wilde dinsdag 14 november rond 9.00 uur linksafslaan op de Mercuriusweg. Hierbij zag hij een 52-jarige Haagse fietster over het hoofd die op het fietspad reed. De vrouw kwam ten val en brak daarbij haar knie. Het slachtoffer werd naar het Leyenburg ziekenhuis vervoerd. De automobilist kwam met de schrik vrij.

Zonder gordel en zonder rijbewijs
Den Haag - Tijdens een gordelcontrole op de Viaductweg werd een 25-jarige Haagse automobilist dinsdag 14 november rond 14.45 uur betrapt omdat hij zijn autogordel niet droeg. Bij controle bleek de man bovendien een rijontzegging te hebben. De Hagenaar verklaarde zelf nooit een rijbewijs gehaald te hebben. De man kreeg verschillende processen-verbaal en mocht zijn weg te voet vervolgen.

Zoetermeerse taxichauffeur beroofd van zijn taxi Den Haag - Na een ritje door de stad is een 63-jarige taxichauffeur uit Zoetermeer woensdag 15 november rond 3.30 uur door zijn twee passagiers beroofd van zijn taxi. De taxichauffeur had de twee mannen opgehaald bij de taxistandplaats op de Noordwal. Na een rit door de stad zeiden de mannen op de Anna Bijnslaan dat ze op hun bestemming waren en wilden uitstappen. De taxichauffeur parkeerde zijn auto langs de kant van de weg en zag toen ineens dat een van de twee mannen een mes in zijn handen had. De taxichauffeur werd bedreigd met het mes en is zijn auto uitgevlucht. Het tweetal ging er met de taxi vandoor. De taxichauffeur heeft aangifte gedaan bij het politiebureau, rechercheurs hebben de zaak op dit moment in onderzoek.

Voetganger aangereden
Wassenaar - Een 17-jarige voetganger uit Wassenaar werd dinsdag 14 november rond 18.00 aangereden door een 44-jarige automobilist uit Wassenaar. De voetganger stak op de Wittenburgerweg ineens over en de automobilist kon niet meer op tijd remmen. Het slachtoffer is met onbekend letsel aan zijn been en hoofd overgebracht naar het ziekenhuis.

Bromfietser rijdt met rij-ontzegging
Voorburg - Tijdens een verkeerscontrole in de Herenstraat, op dinsdag 14 november rond 16.00 uur, werd een 33-jarige bromfietser uit Zoetermeer bekeurd. Hij reed in het voetgangersgebied en bij nadere controle bleek de man een volledige rij-ontzegging te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal en kon lopend verder.

Verdachte verstopt zich op de voorbank
Leidschendam - De politie controleerde woensdag 15 november rond 02.00 uur een voertuig op de Rietpolderweg. Toen politieagenten een nader onderzoek instelden bleek dat de 49-jarige bestuurder uit Leidschendam zich probeerde te verstoppen op de voorbank en tijdens het uitstappen bleek hij te veel had gedronken. De verdachte blies 500 ugl en kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

Pizzabezorgers botsen op elkaar
Rijswijk Twee pizzabezorgers botsten dinsdag 14 november om 20.30 uur op de Haagweg op elkaar. Door nog onbekende oorzaak botsten beide bezorgers (16 en 19 jaar) met een bromfiets tegen elkaar. Beiden raakten daarbij licht gewond maar konden na behandeling verder. Saillant detail was dat beide bezorgers voor dezelfde firma werkten.

Automobilist botst tegen boom
Rijswijk Een 59-jarige automobilist uit Rijswijk raakte dinsdag 14 november om 22.30 uur gewond bij een aanrijding. De man raakte vermoedelijk onwel en botste op het Hendrik Ravesteijnplein tegen een boom. Het slachtoffer werd met onbekend letsel vervoerd naar een ziekenhuis. De brandweer heeft om het slachtoffer uit zijn benarde positie te kunnen bevrijden het dak van het voertuig moeten verwijderen.

Graffitispuiter aangehouden
Rijswijk Een 16-jarige jongen uit Rijswijk werd dinsdag 14 november om 23.30 uur aangehouden op het Jaagpad. Omstanders hadden gezien dat de jongen graffiti aangebracht op pijlers van het viaduct van de A4. De jongen trachtte zich in de struiken te verstoppen maar werd door politieagenten toch gevonden.

Slachtoffer (15) aanrijding overleden
Naaldwijk Het 15 jarige meisje uit Hoek van Holland dat dinsdag 14 november om 14.20 uur bij een aanrijding zwaar gewond raakte is s
-avonds aan haar verwondingen bezweken. Het slachtoffer reed over het fietspad van de Galgeweg en werd aangereden door een vrachtauto bestuurd door een 40-jarige man uit Oudekerk aan de IJssel. De vrachtauto kwam vanuit een uitrit en zag daarbij het voorlangs rijdende meisje over het hoofd. De technische ongevallen dienst van Politie Haaglanden onderzoekt de toedracht van het ongeval. De 40-jarige vrachtwagenchauffeur werd voor nader verhoor overgebracht naar bureau Westland.

Zeg het met bloemen
Honselersdijk Politieagenten hielden op woensdag 15 november om 02.20 uur op de Vogelaer een 33-jarige Irakees aan. De man fietste met achterop een grote doos. In de doos zaten enkele bossen bloemen die, aldus de fietser, net door hem waren weggenomen bij de bloemenveiling Flora Holland. Uit onderzoek bleek dat het zogenaamde doorgedraaide bloemen betrof. De man werd overgedragen aan de vreemdelingenpolitie omdat hij niet over geldige verblijfsdocumenten beschikte.

Fietsverlichtingscontrole Westland
Den Hoorn Politie Haaglanden hield op dinsdag 14 november tussen 06.30 en 07.30 uur een fietsverlichtingscontrole in het Den Hoorn. Op de Hoornsekade werd de verlichting van de schoolgaande jeugd gecontroleerd. Van de vijftig gecontroleerde fietsers reden negen zonder de juiste fietsverlichting en kregen een bon van 20,--. Voorafgaande aan de verlichtingscontrole zijn op scholen door politiepersoneel in samenwerking met de scholen fietsverlichtingscontroles gehouden. Deze controles hadden een preventief karakter waarbij het accent lag op voorlichting. De komende periode gaat de politie door met het controleren van de fietsverlichting. Controles in het kader van de landelijke campagne Val op, Fiets verlicht zullen de komende periode veelvuldig in Haaglanden plaatsvinden.

Verdachten gelinkt aan auto-inbraken
Pijnacker Recherche van Bureau Pijnacker kon door goed onderzoek twee verdachten aan een auto-inbraak en een inbraak in een caravan aan de Vlielandseweg linken. De verdachten werden dinsdagochtend 14 november om 04.30 uur op de Ambachtsweg aangehouden. Tijdens de fouillering van de verdachten kwamen goederen tevoorschijn die afkomstig waren uit een auto en een caravan waar eerder die nacht aan de Vlielandseweg was ingebroken. De verdachten zitten nog vast voor nader verhoor.