Gemeente Beuningen


Start grote bladronde
De grote jaarlijkse bladronde gaat deze week van start. Tijdens deze bladronde worden de bladeren verwijderd van de wegen, uit de goten, van de trottoirs, de gazons en de gedeeltelijk ook uit de plantsoenen. In 2 ploegjes, bestaande uit een veegwagen een paar man met een bladblazer, wordt het blad uit de kernen van onze gemeente opgeruimd. De gemeente doet haar uiterste best om al het blad voor de kerstvakantie op te ruimen.

Bladkorven...voor blad!
Sinds drie weken staan de bladkorven in de wijken. De korven kunt u gebruiken om uw bladafval in te doen. Soms treffen we in de korven ook ander afval aan: oude struiken, snoeiafval of zelfs huisafval. Daar zijn de korven natuurlijk niet voor bedoeld. Voor de wijze van afvoeren van snoeiafval, tuinafval en ander afval kunt u de afvalgids raadplegen. Het is ook niet de bedoeling dat u het blad in plastic zakken in de korven deponeert. U dient deze plastic zak eraf te halen!

Iedere week, voor het weekend, worden de korven leeggemaakt. Er wordt dan nauwkeurig genoteerd wat er in de korven is aangetroffen. In maart 2007 worden uw en onze bevindingen op papier gezet. Aan de hand van deze evaluatie wordt bekeken of we op dezelfde voet doorgaan of dat er iets kan verbeteren.

Reacties
Heeft u vragen of opmerkingen over de bladkorven of over de bladronde? Stuur dan uw schriftelijke reactie voor februari 2007 naar de gemeente Beuningen, t.a.v. Esther Hoogendoorn. Bellen of mailen kan natuurlijk ook, tel. 024-6780800, e-mail: gemeente@beuningen.nl.