Huib schollaardt producties

Bouwdozen weer bovenaan verlanglijstjes

De speelgoedsector signaleert sinds een half jaar weer een sterke toename van de vraag naar bouwsets. Het betreft dan met name het meer traditionele speelgoed zoals Lego en soortgelijke producten die de constructievaardigheid van kinderen stimuleren.

Een opmerkelijke nieuwkomer en snelle stijger binnen dit segment is Brickadoo (www.brickadoo.com). Dit concept vormde begin dit jaar de basis voor de zeer succesvolle actie voor SOS Kinderdorpen die in april j.l. werd afgesloten en waarin een groot aantal retailorganisaties participeerden.

De honderdduizenden die toen hun steentje aan die actie hebben bijgedragen door het kopen van één of meerdere bouwsets, blijken verheugd over het feit dat deze nu onder de naam Brickadoo in de handel zijn gekomen.

Momenteel is Lego in een groot aantal winkels niet aan te slepen. Opmerkelijk is ook de belangstelling voor Brickadoo. Veel kinderen prefereren Brickadoo vanwege de realistische bouwmaterialen. Brickadoo werkt met echte steentjes, echte houten vensters en cementlijm die snel in water oplosbaar is waardoor er steeds opnieuw mee gebouwd kan worden.