Politieberichten Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht, 15-11-2006

Mogelijke inbreker aangehouden

UTRECHT- Op dinsdagavond werd een mogelijke inbreker aangehouden. Omstreeks 19.45 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in een gebouw aan de Kruisweg. Agenten gingen ter plaatste en troffen op het terrein een 51-jarige man uit Utrecht aan. Hij had een schroevendraaier bij zich en had mogelijk gepoogd in te breken in een pand. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Verkeerscontrole

UTRECHT- Op dinsdag werden in de stad Utrecht verschillende controles uitgevoerd. De controle werd gehouden in samenwerking met verschillende (politie) afdelingen zoals: de verkeerspolitie, de wijkpolitie en afdeling Toezicht. In de winkelcentra aan het Smaragdplein en Lunetten kregen 20 fietsers een bekeuring omdat ze door het voetgangersgebied reden.

In de avonduren werd gecontroleerd in de omgeving van de Briljantlaan. Hier werden in totaal 128 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder verlichting.

Naast de verkeersactie werden nog 34 betekend/ boetes geïnd met een gezamelijke waarde van 1250 euro. Een persoon moest zelfs nog voor 120 dagen zitten en werd direct aangehouden.

Betalen of zitten

UTRECHT - Vanaf 15 november tot 31 december zal de politie van bureau Tolsteeg en bureau Marco Polo aan de slag gaan om niet betaalde boetes te innen en bewoners die nog een straf hebben uit te zitten op te halen.

Iedereen die zijn boetes niet heeft betaald of door de rechter bij verstek is veroordeeld, staat bij de politie gesignaleerd. Dat kan gaan om een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel, waarbij ook niet op aanmaningen van het justitieel incassobureau is gereageerd, of om een winkeldief die niet op een rechtszitting is verschenen en bij verstek is veroordeeld tot hechtenis.

Bewoners die zich de komende periode niet zelf bij de politie melden, lopen risico dat de politie aan de deur komt. Betrokkenen die weten dat ze nog een boete of straf open hebben staan, kunnen zich melden bij politiebureau Tolsteeg, Baden Powellweg 4 of politiebureau Marco Polo, Marco Pololaan 6.