Politie Hollands Midden

Datum: 15 november 2006

Rijnsburg Poging beroving

Twee jongens op een donkere scooter hebben dinsdag 14 november rond 23.00 uur geprobeerd een 43 jarige man uit Rijnsburg te beroven. De man fietste over de Valkenburgerweg vanuit de richting van Oegstgeest. Bij de kruising met de Waterboslaan hoorde hij achter zich een scooter naderen. De man zag twee personen op een scooter en werd plotseling vastgepakt. De mannen vroegen om geld, echter de Rijnsburger weerde zich door een elleboogstoot te geven. Vermoedelijk kreeg de Rijnsburger hierop een klap op een arm waardoor hij van zijn fiets viel. De twee personen reden hierna weg in de richting van Katwijk. De politie doet onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900 - 8844.

Leiden Aanhouding na mishandeling

De politie heeft woensdagnacht, 15 november, een 26 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van mishandeling van enkele personen. Twee mannen en drie vrouwen liepen na een avondje uit over de Nieuwe Rijn en bleven voor een pand nog even staan praten. Kennelijk vond de verdachte de groep te luidruchtig en liep vanuit een woning naar de groep toe. Direct gaf hij beide mannen een klap in het gezicht. Vermoedelijk sloeg hij één van hen met een voorwerp. Beide mannen, een 20 jarige Alphenaar en een 26 jarige Leidenaar, liepen een bloedneus op. De man gaf even later één van de vrouw, een 17 jarige Leidse, een trap in haar maag en sleepte vervolgens met haar scooter over de grond in de richting van de gracht. De scooter liep hierdoor schade op. De politie werd gebeld en de verdachte aangehouden.

Leiden Politie vordert rijbewijs in De politie heeft op woensdagnacht 15 november het rijbewijs ingevorderd van een 30 jarige automobilist uit Leiden. Agenten controleerden de man rond 00.30 uur op de Lammenschansweg. Bij een 1e blaastest werd alcoholgebruik vastgesteld. De aan het bureau uitgevoerde ademanalyse gaf een uiteindelijke waarde aan van 795 ug/l. (limiet 220 ug/l.) Reden genoeg om het rijbewijs van de man in te vorderen en proces-verbaal op te maken voor het rijden onder invloed.

Leiden Aanhouding voor belediging agenten De politie heeft dinsdagmiddag 14 november rond 16.00 uur op de Langebrug een 30 jarige man uit Leiden aangehouden. De man beledigde twee agenten met woorden als "kankerlijers" nadat deze hem een bekeuring gaven voor het gooien van afval op de openbare weg. De agenten zagen dat de man via zijn geopend autoportierraampje zilveren verpakking van etenswaren op straat gooide en traden tegen hem op. De verdachte is inmiddels weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op voor het beledigen van een ambtenaar in functie en voor het gooien van afval op straat.

Leiderdorp Vrouw overvallen na pinnen

Een 61 jarige vrouw uit Leiden is dinsdag 14 november even voor 14.30 uur op de Engelendaal overvallen door een nog onbekende jongen op een fiets. De vrouw liep met haar kleindochter naar de verkeerslichting aan de Engelendaal nadat ze gepind had bij een automaat aan de Reaal bij winkelcentrum De Winkelhof. Plotseling werd er aan haar handtas getrokken, echter de vrouw had de tas vast en viel op de grond. Een ongeveer 20 jarige blanke man op een fiets probeerde driftig de tas weg te trekken en sleepte daarbij de vrouw enkele meters over de grond. Doordat de vrouw niet losliet kwam de man ten val. De vrouw riep om hulp en de man zette het, zonder tas, op een lopen. Een omstander is de man nog achterna gerend, maar verloor hem bij de Duit uit het oog. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden. Mogelijk hebben personen de dader al zien staan toen de vrouw aan het pinnen was of heeft men nabij de Duit gezien waar de dader vervolgens naar toe gerend is.

Oude Wetering Personeel autobedrijf houdt verdachten aan De politie heeft dinsdag 14 november onderzoek gedaan in een zaak waarbij een 17 jarige jongen uit Heemstede en een 19 jarige jongen uit Zwaanshoek mogelijk probeerden geld te stelen uit een kassalade van een autobedrijf aan de Plantage. Rond 13.10 uur hoorde het personeel dat er aan de kassa gezeten werd en reageerde daar direct op. Bij de kassa stond één van de jongens. Hij vertelde dat hij de kassa per ongeluk had aangestoten. Vervolgens hield hij een verhaal op dat hij kwam kijken voor een auto maar wilde kort daarna snel vertrekken. De personeelsleden die het niet vertrouwden lieten hem niet gaan en belden de politie. Inmiddels werd ook de 2e jongen in het bedrijf gevonden. Buiten stond de auto waarmee ze waren met draaiende motor. De agenten hielden de twee vervolgens aan voor poging tot diefstal. Door het ontbreken van bewijs daartoe en na overleg met de officier van justitie werd besloten de twee weer op vrije voeten te stellen. Tegen hen wordt geen proces-verbaal opgemaakt.

Gouda Aanrijding met drank op Een 33 jarige automobilist uit Gouda veroorzaakte dinsdagavond 14 november rond 20.45 uur op de Burgemeester van Reenensingel een aanrijding. Hij reed met zijn auto tegen een voor hem afremmende auto die bestuurd werd door een 31 jarige man uit Gouda. Het bleef bij materiële schade. De agenten die terplaatse waren gekomen, roken een alcohollucht bij de veroorzaker en namen een blaastest van hem af. Uit die blaastest werd duidelijk dat er sprake was van drankgebruik. Hij werd dan ook aangehouden en werkt aan het politiebureau mee aan een ademanalyse. Die analyse gaf een uiteindelijke waarde aan van 445 ug/l. (limiet 220 ug/l.). De politie maakt proces-verbaal op.

Gouda Aanhouding voor geweldpleging De politie heeft dinsdagavond 14 november rond 21.00 uur een 15 jarige jongen uit Gouda aangehouden. De jongen maakte deel uit van een groepje jongens die op het Driewegplein een meisje en jongen van beiden 18 jaar uit Gouda lastig vielen. Toen zij opmerkingen over het gedrag van de jongeren maakten ontstond er een vechtpartij waarbij geduwd en geslagen werden. In dit tumult zag één van de jongeren kans om de mobiele telefoon van de 18 jarige jongen te stelen. Nadat de jongeren vertrokken waren werd de politie gebeld. Al snel kon één van de verdachten worden aangehouden. Hij is ingesloten. De politie gaat verder met het onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Gouda Diefstal handtas De politie doet onderzoek naar de diefstal van een handtas van een 23 jarige vrouw uit Gouda. De diefstal vond dinsdagmiddag 14 november rond 15.00 uur plaats op de Robaarstraat. De daar lopende vrouw voelde dat haar tas van de schouder werd getrokken en zag dat er een man of jongen mee weg rende in de richting van de Wilhelminastraat. In de tas zat naast geld ook haar identiteitskaart en diverse bankpasjes. Van de dader ontbreekt tot nu tot ieder spoor.

Bergambacht Kop-staartaanrijding

Dinsdag 14 november omstreeks 16.50 uur vond op de Provincialeweg N210 een kop-staartaanrijding plaats tussen twee auto's. Een 80 jarige man uit Krimpen aan de Lek reed in de richting van Krimpen aan den Ijssel. De bestuurder zag te laat dat een 42 jarige automobiliste uit Ammerstol die voor hem reed moest afremmen voor het verkeer. De automobilist botste tegen de auto van de vrouw. Hij werd voor controle overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

--------------------------------------- einde berichten ---------------------------------------------------
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --