Gemeente Schouwen-Duiveland


Datum

10 november 2006

P. Stoel, tel. 452 119

Echtpaar Louwerse uit Scharendijke vijfenzestig jaar getrouwd

Dinsdag 14 november vierden de heer R.T. Louwerse en mevrouw J.A. Louwerse-van der Werf hun vijfenzestigjarig huwelijksjubileum. Wethouder Van der Wekken feliciteerde het echtpaar. Het echtpaar Louwerse fietste in 1941 naar het gemeentehuis van de gemeente Elkerzee en mogen zich na vijfenzestig jaar een briljanten echtpaar noemen. De heer Louwerse was aannemer van het gelijknamige bouwbedrijf in Scharendijke. Tot zijn vijfenzestigste jaar heeft hij daar gewerkt, waarna zijn zoon het overnam. Deze zoon nam twee van zijn broers in dienst. De zaak is inmiddels overgenomen, maar heeft de naam behouden. De gebroeders Louwerse werken nog steeds in het bedrijf dat hun vader heeft opgestart. Mevrouw Louwerse droeg de zorg voor de kinderen en het huishouden.
De heer Louwerse woonde voor zijn huwelijk bij zijn oom op Capelle. Zijn oom had daar een kruidenierswinkeltje. In het boek "Hier was eens Capelle", geschreven door Cees Slager, vertelt hij uitgebreid over het leven op Capelle. Na het huwelijk is het echtpaar Louwerse in Scharendijke gaan wonen, hier wonen zij nu nog. Tijdens de Ramp van 1953 is het hele gezin, met 5 kinderen, geëvacueerd van Scharendijke naar Utrecht. De oom uit Capelle is later bij het echtpaar in Scharendijke ingetrokken.
De heer Louwerse is 92 jaar en mevrouw Louwerse is 87 jaar. Zij hebben vier zoons en vier dochters, zeventien kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.