AutoRai

SsangYong Actyon vanaf vandaag bij de dealer

(11/15/2006)
De Actyon is een baanbrekend model met de lijnen van een elegante coupé en het stoere voorkomen van een SUV. De Actyon staat vanaf 15 november bij de dealer en is leverbaar in een diesel en benzine uitvoering.
De SsangYong Actyon is een markante Crossover met een stoer front, dat wordt gekenmerkt door een prominente grille en sportieve koplampen. Van opzij gezien oogt hij sportief en aerodynamisch door de coupe-achtige lijnen. Zo ontstaat een unieke en indrukwekkende verschijning.

Techniek
De Actyon is leverbaar met 2.0 Xdi dieselmotor en een 2.3 benzine motor. De dieselmotor is een vierde generatie common-rail motor, ontwikkeld door Delphi, die uitstekende prestaties combineert met een gunstig verbruik en lage emissies. Hij levert 141 pk (104 kW) bij 4.000 toeren per minuut en een maximumkoppel van 310 Nm. De benzinemotor levert 150 pk (110 kW) bij 5500 toeren per minuut en een maximumkoppel van 214 Nm.

Voor zowel de benzine als de dieseluitvoering zijn twee transmissies leverbaar: een door SsangYong ontwikkelde handgeschakelde vijfversnellingsbak en een viertrapsautomaat.

Chassis
Bij een robuust, stoer model hoort stevige techniek. De SsangYong Actyon heeft een solide ladderchassis van drie lagen staal. Deze constructie is zeer stevig, terwijl de interieurruimte niet wordt beperkt.

Uiteraard presteert de SsangYong Actyon ook uitstekend in het terrein. De versie met inschakelbare 4WD heeft een tussenbak met hoge en lage gearing. De vierwielaandrijving is onder het rijden naadloos inschakelbaar en geeft de Actyon extra tractie en grip op gladde of losse ondergrond. De Actyon met handgeschakelde vijfbak mag geremd 2.100 kg trekken, de andere versies 2.300 kg. Een ongeremde aanhanger mag maximaal 750 kilo wegen.

Aanwinst
De Actyon bewijst zijn waarde als crossover met een comfortabel en luxueus interieur. De bestuurder vindt alle bedieningselementen onder handbereik. Ook de passagiers reizen in comfort. De SsangYong Actyon heeft volop ruimte voor vijf inzittenden. De kofferbak heeft een volume van 1.614 liter bij een neergeklapte achterbank.

De nieuwe Actyon is een aanwinst in het segment van de midsize SUVâs. Hij komt in het leveringsprogramma van SsangYong naast de dynamische Kyron, de prestigieuze en luxueuze Rexton en de zeer ruime MPV Rodius. De SsangYong Actyon is leverbaar vanaf ⬠25.995,- (inclusief BTW en BPM).