Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmer aangehouden wegens bedreiging en mishandeling
Publicatiedatum: 15-11-2006 10:49:39

Arnhem - De politie van Arnhem heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 43-jarige inwoner van die stad aangehouden wegens bedreiging en mishandeling. De Arnhemmer zou een 59-jarige plaatsgenoot hebben bedreigd met geweld en geslagen. De twee bleken samen op een feest elders in de stad te zijn geweest. Na afloop zou de 43-jarige zijn plaatsgenoot en echtgenote hebben lastig gevallen. Toen het slachtoffer naar huis ging zou de 43-jarige hen zijn gevolgd. Onderweg zou het tot een treffen zijn gekomen waarbij het slachtoffer was geslagen, aldus zijn verklaring. Eenmaal thuis zou de Arnhemmer wederom stampij hebben gemaakt waarop de politie werd gewaarschuwd. Die trof de Arnhemmer in eerste instantie niet aan. Later werd de man alsnog aangetroffen terwijl hij in zijn auto over het Airborneplein reed. De Arnhemmer werd daarop aangehouden en is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man op heterdaad betrapt bij inbraakpoging

Publicatiedatum: 15-11-2006 10:48:54

Arnhem - Surveillerende agenten van de Arnhemse politie hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een man op heterdaad betrapt bij een inbraakpoging op de Ringoven. De agenten zagen rond één uur een man weglopen vanachter een bedrijfspand. Bij controle bleek de man een schroevendraaier bij zich te hebben. Bij het bedrijfspand werd verse schade aangetroffen, waarop de man werd aangehouden. De man, een 21-jarige Arnhemmer, is voor onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden na schermutseling

Publicatiedatum: 15-11-2006 10:48:05

Arnhem - Een 29-jarige Arnhemmer is dinsdagavond op het Willemsplein in zijn woonplaats aangehouden na een schermutseling. De man zou rond tien uur ruzie hebben gekregen met een nog onbekende passant. Daarbij zou hij de passant hebben geslagen met een tang. Gewaarschuwde agenten troffen de 29-jarige aan terwijl hij door het slachtoffer in bedwang werd gehouden. De passant verklaarde tegenover de agenten dat hij was geslagen nadat er ruzie was ontstaan over de koop van een fiets. Het slachtoffer bleek een verwonding aan zijn hand te hebben en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De 29-jarige Arnhemmer werd meegenomen naar het politiebureau. Het slachtoffer heeft zich nog niet gemeld voor het doen van aangifte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verkeersbord vernield door vuurwerk, jongen aangehouden
Publicatiedatum: 15-11-2006 10:47:20

Rozendaal - Een veertienjarige jongen uit Rozendaal is dinsdagmiddag door de politie in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van vernieling. De jongen wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij het afsteken van (zwaar) illegaal vuurwerk op de Jagermeesterlaan. Een verkeersbord raakte daardoor totaal vernield. Gewaarschuwde agenten stelden een onderzoek in waarbij de verdenking bij de veertienjarige knaap kwam te liggen. De jongen werd thuis aangehouden en is inmiddels na verhoor weer aan zijn ouders overgedragen. Volgens de knaap had hij het vuurwerk wel bij het verkeersbord neergelegd maar zou een ander het hebben aangestoken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Halt na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 15-11-2006 10:46:36

Arnhem - Een zestienjarige jongen uit Arnhem hangt een alternatieve straf boven het hoofd nadat hij was gepakt voor winkeldiefstal. De jongen was even voor vijf uur door een beveiliger betrapt in een winkel aan de Steenstraat in zijn woonplaats. Volgens de beveiliger zou de jonge Arnhemmer een pakje batterijen hebben gestolen. De knaap werd aan de politie overgedragen en heeft bekend. De zaak is voor verdere afhandeling overgedragen aan bureau Halt van Justitie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---