Energiek en plezier in het werk: de oudere werknemer

Skb vragenlijst services

Energiek en plezier in het werk: de oudere werknemer

Amsterdam, 15 november 2006 - Oudere werknemers zijn energieker èn hebben meer plezier in hun werk dan hun jongere collega's. Dat blijkt uit onderzoek van SKB naar werkbeleving van oudere en jongere werknemers. Met dit onderzoek wil SKB feiten aandragen in de discussie over leeftijdsbewust personeelsbeleid.

Ouderen zijn energieker en tevreden met hun baan, maar ze ervaren wel steeds minder uitdaging in hun werk. En dat gaat vanaf 50 jaar versneld achteruit. De trends in dit onderzoek sluiten dan ook niet aan op het beeld dat ouderen 'uitgeblust' zouden zijn. Integendeel, de situatie laat zich beter schetsen door onderbenutting van een groep energieke, gemotiveerde medewerkers die simpelweg onvoldoende uitgedaagd wordt.

SKB baseert zich bij het onderzoek op haar databank, met de gegevens van meer dan 900.000 Nederlandse werknemers. Daarvan kwamen 145.000 cases in aanmerking voor dit onderzoek. De volledige resultaten vindt u op de website van SKB: www.skb.nl.

Over SKB

SKB is een onafhankelijk onderzoeksbureau, gespecialiseerd in vitaliteit, gezondheid en tevredenheid van medewerkers. SKB doet onderzoek met behulp van (on-line) enquêtes en vergelijkt de resultaten met streng geselecteerde benchmarks. Ook koppelt SKB de onderzoeksresultaten waar mogelijk aan bedrijfsprestaties, zoals verzuim, klanttevredenheid en winst.

Bij SKB staat kwaliteit hoog in het vaandel. Zo zijn de vragenlijsten gevalideerd en door en door getest op betrouwbaarheid. De benchmarks stelt SKB samen uit haar databank, met meer dan 900.000 cases de grootste op dit gebied in Nederland.

SKB innoveert voortdurend in nauwe samenwerking met kennisinstituten en professionals uit de Arbo- en HR-praktijk.