Politieberichten Rijn & Venen, 11.15 uur

Utrecht, 15-11-2006

Oorzaak ontploffing bekend

WOERDEN - In de vroege morgen van vrijdag 13 oktober is in een woning aan de Jan Tooropstraat een projectiel ontploft. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat het om een handgranaat gaat. Ook werd in de tuin van de woning een handgranaat gevonden, die niet tot ontploffing is gekomen.

Omstreeks 03.15 uur heeft de ontploffing plaatsgevonden, waardoor een kleine brand ontstond in de woning en ruiten sneuvelden. Niemand raakte gewond, maar de schade is de woning was groot. Na de aanslag is een personenauto weggereden, van de Jan Tooropstraat rechtsaf de Jan Steenstraat in, richting de Jozef Israelslaan. Het gaat vermoedelijk om een model stationwagen.

Een team van 10 rechercheurs is de afgelopen weken bezig geweest met de vraag wie verantwoordelijk is voor de aanslag. De politie vermoedt dat de granaten bewust naar deze woning zijn gegooid. Het politieonderzoek heeft nog niet geleid tot de aanhouding van een of meerdere verdachte(n).

Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek, bijvoorbeeld over de auto, en heeft u nog niet met de politie gesproken? Belt u dan met de Politie Utrecht via tel: 0900-8844 (lokaal tarief). Als u dat wens, kunt u vragen naar de Criminele Inlichtingen Eenheid, en aangeven dat u anoniem wilt blijven. Anoniem bellen kan via het gratis nummer 0800-7000. Als u een verdachte situatie ziet in de omgeving van de Jan Tooropstraat, belt u dan 112.

Alcoholcontrole

WOERDEN Op de Wulverhorstbaan heeft de politie tussen dinsdagavond 14 en woensdagmorgen 15 november een alcoholcontrole gehouden.

Van 23.45 uur tot 00.50 uur werden 76 bestuurders aan een blaastest onderworpen. Een 42-jarige automobilist uit Woerden werd aangehouden en blies 270 ug/l. Een 32-jarige automobilist uit Woerden werd omstreeks 00.50 uur aangehouden en blies 210 ug/l en bleef zo dus onder de strafbare grens van 220 ug/l.

Later die nacht controleerden surveillerende agenten op de Steinhagenseweg een 33-jarige automobilist uit Mijdrecht. Hij moest blazen en werd hierna aangehouden. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 320 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Beschonken op brommobiel

ABCOUDE Een 17-jarig meisje uit Abcoude is dinsdag aangehouden voor rijden onder invloed in een brommobiel. De politie controleerde het meisje omstreeks 21.30 uur op het Dokter van Doornplein en het bleek dat ze te veel had gedronken. Ademanalyse die volgde op het politiebureau wees uit dat ze 155 ug/l in haar lichaam had, terwijl 88 ug/l maximaal is toegestaan voor beginnend bestuurders. Proces-verbaal is opgemaakt.

Verkeerscontrole

WILNIS Dinsdag 14 november heeft de politie tussen 16.00 en 18.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Mijdrechtse Dwarsweg. In totaal kregen 12 bestuurders een bekeuring voor onder andere het niet dragen van de autogordel, een verlopen of niet bij zich hebben van het rijbewijs, kapotte verlichting en andere technische gebreken.

Snelheidscontrole

BREUKELEN Van 15.30 tot 16.45 uur heeft de politie dinsdag 14 november op de Brugoprit een snelheidscontrole gehouden. Tien bestuurders kregen een bekeuring omdat ze sneller dan de limiet van 50 km/uur reden. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur.

Voetganger gewond

WOERDEN Een voetganger is dinsdag 14 november gewond geraakt nadat hij werd aangereden op de Boerendijk.

De 37-jarige voetganger uit Woerden stak omstreeks 17.00 uur over tussen geparkeerde autos en zag de automobilist, die uit de richting van de Chrysantlaan kwam rijden, niet aankomen. De 56-jarige automobilist uit Leidschendam kon de man niet meer ontwijken, met de aanrijding tot gevolg. De voetganger is per ambulance met onbekende verwondingen naar het Hofpoortziekenhuis vervoerd.