Politieberichten Lekstroom, 11.15 uur

Utrecht, 15-11-2006

Verkeersagressie

IJSSELSTEIN Voor slaan en duw- en trekwerk zijn dinsdag twee mannen aangehouden na een verkeersconflict.

Surveillerende agenten werden omstreeks 16.25 uur gewenkt door weggebruikers omdat er een ruzie gaande was op de Televisebaan. De agenten zagen twee mannen, een 20-jarige man uit Lopik en een 18-jarige man uit Nieuwegein, op een vluchtheuvel ruzie met elkaar maken. Omdat uit hun verklaring niet direct duidelijk werd wie wie had geslagen, zijn beide mannen aangehouden en verhoord op het politiebureau. De zaak is in onderzoek en getuigen wordt verzocht te bellen met het politiedistrict Lekstroom, via tel: 0900-8844.

Conifeer brandt

HOUTEN - Twee jongens uit Houten zijn aangehouden nadat brand was ontstaan in een conifeer aan het Zichtveld. De brandweer riep omstreeks 15.40 uur de hulp in van de politie omdat omstanders hadden aangegeven dat de conifeer door kinderen in brand was gestoken. Op basis van signalementen, kwamen de agenten bij de twee jongens, van 11 en 12 jaar oud, uit. Ze zijn aangehouden en verhoord. Na onderzoek bleek dat er geen opzet in het spel was geweest en dus heeft de brand voor de kinderen geen strafrechtelijke consequenties. Wel zullen de ouders de schade moeten betalen.

Kop-staartbotsing

IJSSELSTEIN Dinsdag 14 november zijn op de Utrechtseweg drie autos bij een aanrijding betrokken geraakt.

Omstreeks 07.30 uur moest een 48-jarige automobilist uit IJsselstein remmen voor een passerende bladblazer. Een 47-jarige automobilist uit IJsselstein zag dit op tijd en remde ook. Een 51-jarige plaatsgenoot kon niet meer op tijd remmen en botste op zijn voorgangster, die vervolgens op de auto van de 48-jarige man botste. De vrouw is met nekklachten per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Verdachte van diefstal aangehouden

NIEUWEGEIN Na een diefstal uit een aan de Dintherseschans geparkeerde auto, is in Utrecht een 18-jarige man aangehouden.

De politie ontving dinsdagmorgen omstreeks 05.35 uur de melding van de autokraak en hoorde van getuigen dat de verdachte was weggereden in een personenauto. De getuige hielp de agenten aan een signalement, waarop ze een onderzoek instelden. In Utrecht zagen agenten de bewust auto rijden op de Vasco da Gamalaan. De bestuurder, een 18-jarige Utrechter, werd tot stoppen gebracht. In zijn auto lag inbrekerswerktuig. De auto is voor onderzoek in beslag genomen. De man is aangehouden en ingesloten voor verhoor.