Gemeente Haaren



* Rooien en snoeien bomen Biezenmortelsestraat/Udenhoutseweg

* Rooien en snoeien bomen Biezenmortelsestraat/Udenhoutseweg

De gemeente Haaren heeft

een verbeteringsplan opgesteld voor het bomenbestand in de Biezenmortelsestraat en Udenhoutseweg. Het plan omvat het dunnen van het bomenbestand, het planten van bomen en het verbeteren van de groeiplaatsen. De totale uitvoering zal in delen gedurende een aantal jaren plaatsvinden. Daarnaast zullen er reguliere snoeiwerkzaamheden uitgevoerd worden.

Op 27 juni 2006 heeft er een informatieavond plaatsgevonden waarbij de plannen aan de bewoners zijn gepresenteerd en besproken. Naar aanleiding van de informatieavond is het plan op enkele onderdelen gewijzigd.

Vellen bomen

Nog dit jaar willen we starten met de eerste fase. Deze fase betreft het dunnen van het bomenbestand. Hierbij zullen 290 bomen geveld worden. Na een aanbesteding zijn deze werkzaamheden opgedragen aan Van Weert Rondhout in Boxtel. De werkzaamheden zullen in de weken 48, 49 en 50 uitgevoerd worden. De startdatum is maandag 27 november aanstaande. Er zal begonnen worden nabij de spoorwegovergang aan de Udenhoutseweg in Helvoirt en gewerkt worden richting de rotonde aan de Gommelsestraat te Biezenmortel.

Snoeiwerkzaamheden

Vanaf 29 november aanstaande zullen de te handhaven bomen gesnoeid worden door BTL Uitvoering in Haaren.

Bereikbaarheid en verkeershinder

Voor de uitvoering van deze werkzaamheden is een verkeersplan opgesteld. Het tracé is in 3 uitvoeringstrajecten onderverdeeld nl. Udenhoutseweg, Biezenmortelsestraat vanaf Gijzelsestraat tot rotonde Capucijnenstraat en Biezenmortelsestraat vanaf rotonde Biezenmortelsestraat tot rotonde Gommelsestraat.

Ter plaatse van de werkzaamheden zal de weg in zijn geheel afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer. Voor de fietsers wordt een fietspad vrijgehouden. De bereikbaarheid van de percelen kan gedurende een dag enige problemen opleveren. De aannemer zal de aanliggende bedrijven over de exacte datum in kennis stellen. Verder wordt er een omleidingsroute via de N 65 ingesteld voor de afwikkeling van het doorgaande verkeer op werkdagen tussen 07:00 en 17:00 uur.

Informatie

Heeft u nog vragen over het uitvoeringsplan dan adviseren wij u contact op te nemen met de heer A.J.H. van de Ven bereikbaar via telefoonnummer (0411) 62 72 82.

Heeft u vragen over de uitvoering van de werkzaamheden, bereikbaarheid van uw woning, perceel of bedrijf dan adviseren wij u contact op te nemen met Willem-Jan van Weert van Van Weert Rondhout bv, rechtstreeks bereikbaar op telefoonnummer 06-51 839 104.

Naar boven