Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden wordt sponsor Jong Oranje en EK voetbal -21 15-11-2006
Nationale-Nederlanden versterkt haar band met Oranje en is vanaf 1 januari 2007 voor 2 jaar sponsor van Jong Oranje. Ook treedt Nationale-Nederlanden op als sponsor van het Europees Kampioenschap voetbal onder 21 dat van 10 juni tot en met 23 juni 2007 georganiseerd wordt in Nederland.

Nationale-Nederlanden sluit een twee jarig contract met de KNVB voor het sponsorschap van Jong Oranje. Het contract loopt van 1 januari 2007 tot en met 31 december 2008. Vanwege het shirtsponsorschap staat Nationale-Nederlanden al op de shirts van Jong Oranje. Het sponsorcontract biedt nu de mogelijkheid om een bredere verbintenis aan te gaan. Tijdens het Europees kampioenschap voetbal onder 21 (EK
-21) 2008 treedt Nationale-Nederlanden daarnaast op als event-sponsor. Naast reclamemogelijkheden voorafgaande aan en tijdens het evenement, kan Nationale-Nederlanden hierdoor haar relatieprogramma verder versterken.

Deze vernieuwde samenwerking is op dinsdag 14 november 2006 bezegeld voorafgaande aan de wedstrijd Jong Oranje tegen Jong Engeland in het DSB Stadion in Alkmaar. Willem van Es, directeur sponsoring Nationale-Nederlanden, Donald Drost, senior sportsponsoringmanager Nationale-Nederlanden, Henk Kesler, directeur KNVB en Foppe de Haan, coach van Jong Oranje, toosten op een goede en succesvolle samenwerking. "De beslissing om Jong Oranje en het EK -21 te sponsoren is een logisch gevolg van onze band met Oranje", aldus Donald Drost. "Sinds 1988 zijn we sponsor van de KNVB, sinds 1992 hoofdsponsor van het Nederlands elftal. We voelen ons sterk verbonden met Oranje; in goede en in slechte tijden, wat er ook gebeurt. Voor Jong Oranje breken spannende tijden aan omdat zij in 2007 de kans hebben hun kampioenschap te prolongeren en zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in 2008. Neem daarnaast het feit dat deze ontknoping plaatsvindt tijdens het EK -21 in Nederland, dan kan Nationale-Nederlanden daar natuurlijk niet ontbreken."

'Er zijn al langer plannen om samen met Nationale-Nederlanden extra inspanningen te doen, met als doel ons sinds lange tijd te kwalificeren voor de Olympische Spelen', zegt Henk Kesler van de KNVB. 'Het is prettig om die plannen samen met onze hoofdsponsor uit te voeren. Het enthousiasme hiervoor is groot, we gaan ervoor. Vorig jaar werd Jong Oranje immers Europees kampioen en volgend jaar wordt het toernooi in eigen land gespeeld.'

Het Europees Kampioenschap voetbal onder 21 is een tweejaarlijks voetbaltoernooi tussen Europese landenteams met spelers onder de 21 jaar. Door middel van behaalde successen in de voorrondes hebben Nederland, België, Engeland, Israël, Italië, Portugal, Servië en Tsjechië zich gekwalificeerd voor het eindtoernooi in 2007 in Nederland. Het laatste toernooi werd in 2006 in Portugal gehouden en door Nederland gewonnen. Het toernooi wordt nu al 1 jaar later in 2007 georganiseerd omdat de UEFA in 2006 besloten heeft het toernooi in de oneven jaren te organiseren zodat het niet meer samen valt met het reguliere EK of WK voetbal.