Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Open NK snelschaken 2007 zoekt bordsponsoren

Het Bestuur van de Stichting tot Bevordering van de Schaaksport in Dordrecht doet aan alle schakers in Nederland de volgende oproep.

Op zaterdag 10 februari 2007 zal de 12e editie van de Snelschaakmarathon om het Open Nederlands Kampioenschap Snelschaken worden gehouden in het Mercure Hotel Dordrecht. In totaal worden door 200 schakers 17 dubbele ronden gespeeld. Het organiserend bestuur is druk bezig met de voorbereidingen. Helaas hebben we voor dit unieke toernooi, dat veel waardering in binnen- en buitenland verworven heeft, nog geen hoofdsponsor kunnen aantrekken.

Om toch het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen heeft het bestuur een noviteit bedacht. Het is nu mogelijk om via de website www.blitzchess.nl een bord te 'sponsoren'. De bedragen variëren tussen EUR 100,- en EUR 300,-. Met als uitzondering het eerste bord (EUR 3000,-), waar in elke ronde de hoogst geklasseerde grootmeesters spelen. Iedere sponsor kan een logo van zijn instelling of bedrijf op 'zijn' bord laten zetten en het logo verschijnt automatisch op www.blitzchess.nl. Overigens betekent dit niet dat een eventuele sponsor hiermee automatisch kan deelnemen aan het toernooi zelf. Daarvoor geldt de normale inschrijfprocedure, die op 1 december, 0.01 uur van start gaat.

Het bestuur doet aan een ieder de oproep om in zijn (schaak-)contacten na te gaan of er mogelijke sponsors te vinden zijn die bereid zijn om één of meerdere borden te sponsoren, of zelfs als hoofdsponsor op te treden. Het bestuur is zich bewust dat de beslissingstijd kort is, maar het zou erg teleurstellend zijn om het toernooi om financiële redenen af te moeten gelasten.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Adri Timmermans, voorzitter van het Bestuur van de Stichting tot Bevordering van de Schaaksport in Dordrecht, (al.timmermans@planet.nl). Zie ook de website www.blitzchess.nl.

---

Volwassenentraining in Zevenaar succes voor club en OSBO

In Zevenaar is naar aanleiding van een themadag van de OSBO een cursus 'schaaktraining voor volwassenen' georganiseerd. Vijftien nieuwe schakers heeft de club bij elkaar weten te krijgen om de regels van het spel te leren en om in georganiseerd verband te schaken. Daarom heeft de KNSB samen met de OSBO de cursisten in het zonnetje gezet door borden en stukken aan te bieden.

De organisator van de schaaktraining voor volwassenen meldt in een verslag: 'Wekelijks wordt er in het Vestersbos te Zevenaar op vrijdag door een groep van vijftien beginners en huisschakers schaaktraining gevolgd en partijen geschaakt. Dit alles in een heel ontspannen sfeer. Om dit initiatief van Schaakvereniging Zevenaar te ondersteunen heeft Xander Verbeet, die het servicepunt van de KNSB bemant, afgelopen vrijdag iedere deelnemer een schaakbord met stukken cadeau gegeven. Dit initiatief kwam mede tot stand door een financiële bijdrage van de Oostelijke Schaakbond, in de persoon van voorzitter Arie Schouten en penningmeester Martin Roseboom. De borden en stukken werden door de deelnemers met veel enthousiasme in ontvangst genomen.' Zie ook www.svzevenaar.nl bij Senioren in het zonnetje gezet.

Nog enkele subsidies beschikbaar
Verenigingen die nog dit jaar een beginnerscursus voor volwassenen opstarten kunnen nog aanspraak maken op een KNSB subsidie van EUR 100 of EUR 200. EUR 100 euro is er voor een vervolgcursus. De enige voorwaarde is dat er minimaal acht deelnemers zijn, waarvan de helft nog geen lid van de KNSB is. Wilt u aanspraak maken op de subsidie of heeft u nog vragen neem dan snel contact op met uw servicepuntmedewerker. Zie
http://www.schaakbond.nl/servicepunten/wie.htm.
---


2A: het andere verslag van ASV - BSG

3D: een verslag van Kennemer Combinatie 2 - BSG 2 Willemze was ik al snel in het voordee