Digitale Gemeente Houten

Drie nominaties voor houtense Veiligheidsprijs 2006

woensdag 15 november 2006 - Bron: Gemeente Houten

Dit jaar zijn er drie nominaties die kans maken op de Houtense Veiligheidsprijs 2006. De genomineerden zijn: Stichting Voorkom met de cleancard, de nachtwachten de heren Hessing en Frasa en voetbalclub SV Houten met de risicoanalyse. De Houtense inwoners kunnen tot 18 december hun mening geven op het forum op www.houten.nl/veiligheidsprijs

Waarom een Veiligheidsprijs?
Bewoners, verenigingen en ondernemers hebben vaak de beste ideeën over het verbeteren van de veiligheid in hun eigen omgeving. Oplossingen die in de praktijk weinig geld kosten en, als ze ook ergens anders worden toegepast, voor velen een uitkomst zijn. De gemeente beloont zulke initiatieven sinds 2005 met de veiligheidsprijs. Het prijzengeld is bestemd voor het uitvoeren of nog verder verbeteren van het project/activiteiten. De Houtense Veiligheidsprijs is bedoeld om meer bekendheid te geven aan goede initiatieven; en ook anderen te stimuleren mee te werken aan een veiliger Houten. De nominaties
De eerste nominatie is voor de Stichting Voorkom uit Houten. Deze stichting heeft de cleancard ontwikkeld als preventiemiddel ter voorkoming van alcohol-en drugsverslaving. Op de kaart staat informatie over verslavende middelen en hun uitwerking. Ook staan er nuttige adressen op. De stichting werkt landelijk, maar richt zich ook op Houtense scholen voor basis-en voortgezet onderwijs. De tweede nominatie gaat naar de nachtwachten de heren Hessing en Frasa. Beide heren houden s nachts een oogje in het zeil in Houten. Zij brengen de politie op de hoogte als zij iets verdachts zien. Derde nominatie is voetbalclub SV Houten. Zij heeft een risicoanalyse laten maken. De analyse leverde waardevolle informatie over de veiligheid in brede zin bij de vereniging: van criminaliteit tot arbeidsomstandigheden, van zeden tot brand.

De jury weegt de reacties op het forum van
www.houten.nl/veiligheidsprijs mee in haar uiteindelijke keuze voor de prijswinnaars. Op de nieuwjaarsreceptie op 8 januari 2006 wordt de winnaar bekend gemaakt.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).