Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Week van de Kinderrechten: start 15 november

Van 15 tot en met 22 november staan de Kinderrechten in Rotterdam centraal. Rotterdamse basisscholen, speeltuinen, kinder- en jeugdwerk en de buitenschoolse opvang besteden ook ruimschoots aandacht aan dit onderwerp.

Als jij de baas bent
Op 15 november start de week met het spelen van het spel Als jij de baas bent in groep 7 van basisschool Jan Prins. Het spel handelt over het recht op je eigen mening. De week eindigt met het spelen van het Kinderrechtenspel in de speeltuin Afrikaanderplein, waarvoor alle kinderen van Rotterdam zijn uitgenodigd.

Kinderrechtenfestival
Tal van activiteiten worden georganiseerd binnen het onderwijs en het jeugdwerk. Op 19 november organiseert de Rotterdamse Jongerenraad in Now en Wow het jaarlijks terugkerende kinderrechtenfestival, met vele artiesten, informatie en de Right to be a star show. Via de Havenloods hebben alle kinderen het Kinderrechten Magazine thuis in de bus gekregen. Scholen en buurthuizen gaan met dit magazine aan de slag om met de kinderen dieper op de kinderrechten in te gaan.

Internationale dag van de Rechten van het kind
De kinderrechten zijn de basis voor het Rotterdamse jeugdbeleid. De gemeente vindt het daarom belangrijk kinderen bewust te maken van hun rechten en hen handvatten te geven om te kunnen handelen als dat nodig is. Op 20 november vieren we in Nederland de Internationale dag van de Rechten van het kind. Op die datum werd in 1989 het verdrag van de Rechten van het Kind ondertekend door de Verenigde Naties.

Informatie
Voor meer informatie over de week van de Kinderrechten of het kinderrechtenfestival kunt u bellen naar telefoonnummer (010) 411 11 41, of surfen naar: www.rjr.nl/kinderrechtenfestival.