Run op kerstvakanties

Bizz travel b.v.

Kerst en Oud & Nieuw vallen gunstig in 2006. Voor veel werknemers levert de opname van slechts drie vakantiedagen een kerstvakantie van acht aaneengesloten dagen op. Hierdoor is een ware run op wintersportreizen in de kerstvakantie ontstaan. 'Ten opzichte van 2005 viert maar liefst 50 % meer wintersporters de kerstdagen in de sneeuw', meldt Jacco Tas, commercieel directeur van BIZZtravel Wintersportreizen.

Dat de reisbranche profiteert van de gunstige kerstvakantie is geen verrassing. 'De kerstdagen vormen traditioneel een goede periode in de reiswereld, maar we hebben in jaren niet zo'n run op onze wintersportreizen gehad', zegt Jacco Tas. In 2005 waren de rollen nog omgedraaid. Toen vielen de kerstdagen in het weekend en waren vooral de werkgevers gelukkig. Naast de gunstige kerstvakantie zorgt de aantrekkende economie voor meer reizigers. De gehele reisbranche profiteert in 2006 van meer consumentenvertrouwen en bestedingen.

BIZZtravel biedt al ruim 20 jaar wintersportreizen naar Frankrijk, Oostenrijk en Italië. Sinds 2003 richt de Groningse touroperator zich volledig op de verkoop via het internet. Sindsdien worden nagenoeg alle boekingen afgehandeld via www.bizztravel.nl.


---